Recent Posts

علائم آنفولانزا جدید چیست؟ + درمان سریع آنفولانزا در منزل

آنفولانزا ویروسی است که باعث بروز و گسترش بیماری های عفونی در دستگاه تنفس (بینی، گلو و ریه ها) می‌شود. برای بیشتر افراد، آنفلوانزا خود به خود رفع می شود. اما، آنفولانزا و عوارض آن می‌تواند خطرناک و کشنده باشد. این بیماری بیشتر در اوایل فصل پاییز شایع می‎شود و تا ابتدای فصل بهار ادامه پیدا می‌کند.

در این مقاله به بررسی این ویروس و تفاوت آن با دو بیماری سرماخوردگی و کرونا و نیز راه‌های درمان و واکسن این ویروس می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

شیوع آنفولانزا در ایران

انفولانزا همیشه هست و همه ساله در زمانی که هوا روبه سردی می‌رود شیوع بیشتری پیدا می‌کند. امسال و با شروع پاییز (مهر ۱۴۰۱) رفته رفته آمار مبتلایان به آنفولانزا در ایران درحال افزایش است و به گفته محققان، حالا ویروس آنفولانزا در همه گیری از کرونا پیشی گرفته است. دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با توجه به افزایشی بودن آمار مبتلایان توصیه کرد در محیط‌های شلوغ و سربسته از ماسک استفاده نمایید. همچنین افراد در معرض خطر، مانند سالمندان و نیروهای بهداشتی واکسن آنفولانزا تزریق نمایند.

رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، اعلام کرده در طول یک هفته ۳۳۴ مورد ابتلا به آنفولانزا جدید در ایران داشته‌ایم که به نسبت قبل بسیار افزایشی است. همچنین فوتی ناشی از آنفولانزای جدید نیز داریم که تعداد آن نامشخص است. وی افزود که پائیز و زمستان امسال، همراه آنفولانزا با سایر ویروس‌ها نیز مشکل خواهیم داشت.

علائم آنفولانزا

آنفولانزا علائمی مشابه با سرماخوردگی دارد که با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است. آنفولانزا ناگهانی بروز می‌کند اما سرماخوردگی به تدریج بروز می‌کند. همچنین علائم آنفولانزای جدید در ایران نیز مانند قبل است و فقط شدت آن متفاوت است.

برخی دیگر از نشانه‌های ابتلا به آنفولانزا عبارتند از:

  • سردرد

سردرد می‌تواند از اولین علائم انفولانزا باشد. برخی از علائم آنفولانزا مانند حساسیت به صدا و نور نیز می‌تواند در این مرحله ایجاد شود.

  • دردهای عضلانی

بدن درد و دردهای عضلانی معمولاً در ناحیه پشت گردن، پشت، بازوها و پاها احساس می­‌شود. این درد می­توان شدید بوده و شما را از انجام کارهای روزمره باز دارد.

  • سرفه های خشک و مداوم

سرفه خشک و مداوم جزو علائم آنفولانزا است. احتمال دارد شدت سرفه­‌ها با پیشرفت بیماری بدتر، ناخوشایندتر و دردناک‌­تر شود. احتمال دارد در دوران بیماری تنگی نفس یا ناراحتی در قفسه سینه نیز داشته باشید. بسیاری از سرفه‌­های مربوط به آنفولانزا حدود ۲ هفته طول می­‌کشند.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا هستند؟

  • کودکان خردسال زیر ۵ سال، به ویژه کودکان زیر ۶ ماه و در بزرگسالان بالای ۶۵ سال
  • بانوان باردار و به خصوص بانوانی که به تازگی زایمان کرده‌اند.
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
  • افرادی که دارای بیماری های مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری کبد و دیابت هستند.
  • افرادی که بسیار چاق هستند و دارای شاخص توده بدنی (BMI) 40 یا بالاتر هستند.

راه‌های انتقال ویروس آنفولانزا

ویروس آنفولانزا از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال است. وقتی فرد دچار این بیماری می‌شود با سرفه یا عطسه باعث پخش ویروس در هوا می‌شود. همچنین زمانی که فرد اشیای آلوده به ویروس مانند دستگیره‌ی درب را لمس می‌کند و دست آلوده را به دهان و بینی‌اش می‌زند، ممکن است به این ویروس مبتلا شود.

انواع ویروس آنفولانزا

سه نوع از ویروس آنفولانزا به نام‌های A و B و C وجود دارد. نوع A در انسان و حیوانات ، نوع B در انسان و پستانداران و نوع C فقط در انسان دیده می‌شود. اگرچه بیشتر بیماران طی یک تا دو هفته بهبود می‌یابند؛ اما عفونت با ویروس‌های نفولانزا می‌تواند سبب بیماری شدید و عوارض کشنده شود.

تفاوت و شباهت ویروس آنفولانزا با سرماخوردگی

سرماخوردگی و آنفولانزا در ابتدا شبیه به هم  هستند. هر دو بیماری تنفسی هستند و می‌توانند علائم مشابهی ایجاد کنند. اما ویروس‌های مختلف باعث ایجاد این دو بیماری می‌شوند و علائم می‌توانند به شما در تشخیص تفاوت بین آنها کمک کنند.

سرماخوردگی و آنفولانزا هر دو علائم مشترکی دارند که شامل:

  • آبریزش یا گرفتگی بینی
  • عطسه کردن
  • بدن درد

اما اصلی‌ترین تفاوت این دو بیماری در شدید بودن علائم است. علائم آنفولانزا شدیدتر از علائم سرماخوردگی است. سرماخوردگی به ندرت باعث به وجود آمدن بیماری‌های دیگری می‌شود اما آنفولانزا باعث به وجود آمدن این بیماری‌ها می‌شود:

تفاوت ویروس آنفولانزا و کرونا

دربرخی از موارد علائم کرونا و انفولانزا بسیار شبیه به هم هستند با این وجود تفاوت‌هایی نیز وجود دارد که شامل:

  • سرعت انتقال؛ سرعت انتقال آنفولانزا بیشتر است.
  • دوره‌ی نهفتگی؛ آنفولانزا دوره نهفتگی کوتاه‌تری نسبت به کرونا دارد.
  • تنگی تنفس از علامت‌های شایع کرونا است اما آنفولانزا معمولا باعث تنگی تنفس نمی‌شود.
  • تعداد افرادی که از طریق فرد دیگر به کرونا مبتلا می‌شوند؛ بیشتر از آنفولانزا است.
  • کودکان، بر خلاف کرونا از عوامل مهم انتقال ویروس آنفولانزا در اجتماع هستند.
  • وخامت بیماری و احتمال ابتلا به عفونت حاد در کرونا نسبت به آنفولانزا بیشتر است.

    آنفولانزا در کودکان

    کودکان خردسال زیر ۵ سال، به ویژه کودکان زیر ۶ ماه در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا قرار دارند.

    اگر کودک شما دارای علائم زیر است، احتمالا به آنفولانزا مبتلا شده است:

    • تب ناگهانی؛ ۳۸٫۳ درجه سیلسیوس یا بالاتر
    • خستگی و بی‌حالی به همراه نشانه‌هایی همچون سرفه‌های خشک و بینی گرفته

    اگر نشانه هایی همچون گرفتگی بینی یا سرفه قبل از تب پدیدار شدند، به احتمال زیاد فرزند شما سرما خورده است.
    از دیگر نشانه‌های آنفولانزا می‌توان به زودرنج شدن، بی میلی و کم اشتهایی، گلودرد و ورم گلو اشاره کرد. آنفولانزا همچنین باعث ایجاد درد در ناحیه شکم و اسهال و استفراغ می‌شود.

    دوران نقاهت آنفولانزا

    دوره نهفتگی آنفولانزا معمولاً ۱ تا ۴ روز است. این بیماری مسری در صورتی که شدید باشد می‌تواند ۷ تا ۱۴ روز افراد را درگیر کند. در دوران نقاهت، افراد باید استراحت مطلق داشته باشند و داروهای تجویز شده توسط پزشک را در ساعت مشخص مصرف کنند.

    مدت زمان قرنطینه آنفولانزا

    به گزارش CDC، مدت زمان قرنطینه افراد مبتلا به کرونا باید از یک روز قبل از بروز علائم تا ۵ الی ۷ روز بعد از آن باید ادامه داشته باشد. چراکه افراد در این زمان ویروس آنفولانزا را منتقل خواهند کرد. همچنین در افراد با شدت بالای بیماری و همچنین کودکان خردسال، این زمان طولانی‌تر است.

    واکسن آنفولانزا

    واکسن یک فرآورده‌ی زیستی است که در مقابل یک میکروب یا ویروس مشخص، ایمنی فعال اکتسابی تولید می‌کند. واکسن آنفولانزا یکی از انواع واکسن‌های تولید شده می‌باشد که بدن را در مقابل ابتلا به آنفولانزا محافظت می‌کند.

    ویروس آنفولانزا همواره در حال تغییر و جهش است، به همین دلیل هر سال طی دو نوبت واکسن جدیدی برای آنفولانزا ساخته می‌شود.

    یکی از بهترین و موثرترین راه­‌های پیشگیری و جلوگیری از انتشار ویروس آنفولانزا دریافت واکسن آنفولانزا است.

    بیشتر بخوانید: هر چیزی که باید درباره واکسن آنفولانزا بدانید

    روش‌های تشخیص آنفولانزا

    برای تشخیص آنفولانزا ابتدا باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک با طی مراحل زیر تشخیص می‌دهد که فرد به آنفولانزا مبتلا شده یا خیر. این مراحل شامل:

    ۱- توجه به گفته بیمار

    افراد برخی علائم در بدن خود تشخیص می‌دهند. پزشکان با شنیدن اظهارات بیمار و علائمی که آن‌ها به آن درگیر هستند نخستین  تشخیص خود را می‌دهند.

    ۲- معاینه بالینی

    معاینه حفره‌های گوش، انتهای گلو، گوش دادن به صدای ریه‌ها، سنجیدن دمای بدن بیمار و بسیاری کارهای دیگر در تشخیص بهتر بیماری‌ها به پزشک کمک می‌کند.

    ۳- تست‌های آزمایشگاهی

    پزشک فرد را برای انجام تست‌های آنفولانزا به آزمایشگاه‌های مربوطه ارجاع می‌دهد تا با انجام تست‌های مربوطه، حضور یا عدم حضور ویروس در بدن فرد مشخص شود.

    شناسایی ژنوم با PCR

    روش RT-PCR می‌تواند در تشخیص سریع عفونت از طریق نمونه‌هایی تنفسی کارساز باشد. نمونه‌گیری این آزمایش از حلق و بینی توسط سواپ‌های مخصوص آزمایشگاهی انجام می‌شود.

    درمان آنفولانزا

    برای درمان آنفولانزا جدید در خانه و جلوگیری از انتشار آن به سایرین می‌توانید موارد زیر را رعایت کنید:

  • به اندازه کافی مایعات بنوشید.
  • جلوی عطسه و سرفه خود را با دستمال کاغذی بگیرید و سریعاً دستمال کاغذی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را دور بیاندازید.
  • برای جلوگیری از انتشار ویروس به سایر سطوح و افراد در خانه خود مدام دستانتان را بشویید.
  • به هنگام حضور در مکان‌های عمومی صورت خود را با ماسک بپوشانید.
  • انجام تست آنفولانزا
  • اگر علائم شما بدتر شدند برای درمان سریع آنفولانزا به پزشک مراجعه کنید. احتمالاً پزشک داروهای ضدویروسی برای شما تجویز خواهد کرد.

    آیا آنفولانزا کشنده است؟

    بله، اگرچه مرگ و میر ناشی از این بیماری به سویه آن در طی هر سال بستگی دارد. و به این معنا است که در سال مورد نظر احتمال مرگ از آنفولانزا با توجه به ویروس خاص متغیر است. طبق برآورد CDC اگر تعداد دریافت واکسن کاهش پیدا کند این تعداد می‌تواند افزایش پیدا کند. پاندمی آنفولانزا ۱۹۱۸ (۱۹۱۹ – ۱۹۱۸) به صورت تخمینی ۲۰ الی ۵۰ میلیون مرگ را در سراسر جهان در پی داشت.

    جمع بندی

    با وجود اینکه آنفلوانزا بیماری شایعی است اما در مواردی می‌تواند برای سلامتی افراد بسیار خطرناک است بنابراین توصیه می‌کنیم در صورتی که داریای بیماری زمینه‌ای خاصی هستید در صورت ابتلا به آنفولانزا حتما به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید.

چرا انرژی ندارم؟

احساس می‌کنید علی‌رغم بی‌خواب‌های شبانه، دوست دارید در طول روز فقط قهوه‌ی دم‌کرده و همیشگی را بخورید؟ با ادامه‌ی این روند، احساس خستگی و رخوت همواره با شماست و کمبود خواب تنها چیزی نخواهد بود که از آن شکایت خواهید کرد.

چنانچه هر یک از این ۷ رفتار که در زیر می‌بینید برایتان آشناست، بیاموزید که چگونه آنها را تغییر دهید.


  1. به چرخه‌ی خبری ۲۴ ساعته معتادید

استرس: بدانید که استرس قاتل انرژی شماست، رئیستان، لیست کارهایتان و مادر همسرتان مقصر نیستند. طبق تحقیقی در دانشگاه مونترال، اگر توییتر نویس هستید یا معتاد اخبار تلگرافی ، یا تماشاچی پروپاقرص تیترها مستعد آن هستید که به همین زودی‌ها تمام انرژی‌اتان تخیله گردد.

محققان دریافتند زنان بیش از مردان به‌طور خاص نسبت به اخبار منفی در معرض استرس قرار دارند و به طبع احتمال به خاطرسپاری آن اخبار از سوی زنان بیشتر است.

سعی کنید روزانه فقط یکبار به اخبار گوش دهید و البته در گوش دادن به اخبار مثبت و منفی تعادلی ایجاد نمائید، سپس تفاوت را احساس کنید.

  1. پشت میز کارتان نهار می‌خورید

    محققان دانشگاه روچستر معتقدند اگر به اندازه‌ی خوردن Vegemite ( نوعی غذایی استرالیایی) وقت ندارید، تعجبی ندارد که نتوانید بهترین توانایی‌های خود را به نمایش بگذارید.

    آن‌ها دریافتند کافیست ۲۰ دقیقه از وقت خود را بیرون از محل کار و در طبیعت بگذرانید تا انرژی فزاینده‌‌ای نسبت به ورزش کردن یا در اجتماع بودن، کسب کنید. آیا اسیر میزتان هستید؟ محیط کارتان را با تصاویر بزرگی از طبیعت بیارایید.

    طبق مطالعه‌ای که در دانشگاه میشیگان صورت پذیرفت، نشان داد که این امر انرژی شما را تقویت کرده و حتی بیش از پیاده‌روی در یک خیابان شلوغ شهری به شما انرژی می‌بخشد.

    1. خمیده هستید

    ایستادن یا نشستن در وضعیت بهتر، فقط برای حالت پشتتان مهم نیست بلکه روی ذهنتان هم تاثیر می‌گذارد.

    مطالعات متعددی، شامل یک مورد از دانشگاه ایالتی دولتی اوهایو، نشان داد که نشستن در حالت خمیده به ناامیدی، درماندگی، ناتوانایی و به یادآوردن خاطرات منفی بیشتر منجر می‌شود. در ضمن، صاف ایستادن یا نشستن منجر به اشاعه‌ی افکار مثبت‌تر وابسته است. یا سبک ایستادن شگفت‌انگیز زنانه «وضعیت قدرت» را برای دو دقیقه را امتحان کنید.

    مطالعه‌ای در هاروارد نشان داد این وضعیت نه تنها موجب می‌شود احساس قدرت بیشتری کنید بلکه می‌تواند میزان کورتیزول، هورمون استرس مغز، را کاهش دهد.


    1. عاشق رمان‌های بلند هستید

    با نگاهی ادیبانه باید بگوئیم که همه‌ی ما همواره داستان‌های دانیل استیل را تحسین می‌کنیم. اما اگرچه خواندن ادبیات داستانی در تضاد با ورق زدن‌های سریع است اما مغز را بازتر می‌کند.

    محققان دانشگاه ایالتی میشیگان از افرد خواستند که در حین ام.آر.آی داستان‌های جین آستن را مطالعه کنند و نتیجتا دریافتند افرادی که عبارات را به طور سطحی می‌خوانند فعالیت مغزی بیشتری دارند و به‌ طور خاص، این فعالیت مغزی معمولا با فعالیت فیزیکی و تحرکی همراه است. بنابراین در تعطیلات برای انگیزش روحی بیشتر، به خواندن‌های سطحی‌ روی آورید.


    1. در محیطی بی‌نظم زندگی می‌‌کنید

    اگر کپه‌ای از وسایل روی میز دفترتان قرار دارد، در منطقه‌ی نابود کننده‌ی انرژی زندگی می‌کنید. محققان در موسسه‌ی علوم و اعصاب دانشگاه پرینستون بر این باورند هنگامی که بی‌نظمی شروع می‌شود و پله پله جلو می‌رود، تمرکز ذهنی شما تحت تاثیر قرار می‌گیرد همواره دست‌پاچه، پریشان و ناتوان خواهید بود.

    چطور بی‌نظمی‌ها را تحت کنترل قرار دهیم؟ سعی کنید در لیست کارهایتان پنج دقیقه تمیز کاری بگنجانید، تفاوتی ندارد محل کارتان یا انباری را نظافت می‌کنید.


    1. خیلی زیاد یا خیلی کم موز می‌خورید

    و یا دانه کدو تنبل، ماهی هالیبوت، آجیل برزیلی، ماهی تن، و لوبیا سبز. با سپاس از غذاهای حاوی مقادیر فراوانی منیزیم، ماده معدنی حیاتی برای انرژی. کمبود آن موجب می‌شود دائما با خستگی‌های روحی و جسمی مبارزه کنید. اما مصرف آن به میزان کافی می‌تواند تاثیرات آرامش‌بخشی برای عضلات فراهم کند.. برای بررسی میزان منیزیم بدنتان پزشکتان را ملاقات کنید.

    همچنین بخوانید: موز چه خاصیت هایی دارد


    1. مصرف کربوهیدرات‌ها را قطع کرده‌اید

    طبق مطالعه‌ای که در مجله‌ی American Dietetic Association به چاپ رسید، نشان داد رژیم‌های کم‌کربوهیدرات ممکن است محبوب باشند، اما هیچ کمکی به سطح انرژی بدنتان نمی‌کند.

    بدن و مغز به انواع کربوهیدرات‌ها و به ویژه نوع درست آن برای سوخت و ساز نیاز دارد.

    کسانی که رژیم کم کربوهیدرات را تجربه می‌کنند، نسبت به کسانی که غذای سالم شامل کربوهیدرات در رژیمشان وجود دارد، خستگی بیشتر و تحرک کمتر را تجربه می‌کنند. اما به کربوهیدرات‌های طبیعی مانند سیب‌زمینی، حبوبات کامل و میوه نسبت به غذاهای فرآوری شده مانند غلات و نان فکر کنید.

     

نارسایی کبد چیست؟ (نشانه ها،علت و روش های درمان)

قبل از هر چیزی اجازه دهید تا با مفهوم نارسایی کبد آشنا شویم:

نارسایی کبد چیست؟

کبد دومین اندام بزرگ بدن است و عملکردهای متعدد و متفاوتی را در بدن بر عهده دارد. کبد، بر روی هر آنچه که می‌خورید و می‌نوشید فعل و انفعالاتی انجام می‌دهد. کبد غذاها و نوشیدنی‌ها را به انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن تبدیل می‌کند. مواد مضر مانند الکل را فیلتر کرده، از بدن دفع می‌کند و مسٔولیت دفاع از بدن در برابر عفونت‌ها را بر عهده دارد.

هنگامی که کبد آسیب ببیند یا تخریب شود، احتمالا فرد متحمل نارسایی یا مشکلات کبدی می‌شود. ویروس‌ها و مواد شیمیایی مضر می‌توانند به کبد آسیب برسانند. چنانچه فرد متحمل آسیب‌های کبدی شود، به مرور عملکرد صحیح کبد از کار می‌افتد.

نارسایی کبد یک بیماری واقعا جدیست و باید فورا درمان شود.


انواع نارسایی کبد

نارسایی کبد بر دو قسم است، یا حاد و یا مزمن.

نارسایی حاد کبد

صدمات ناشی از نارسایی حاد کبد سریع پیشرفت می‌کند و عملکرد کبد ظرف یک هفته و گاهی چند روز مختل می‌شود. نارسایی حاد کبد معمولا یک دفعه و بدون هیچ‌گونه علائم یا عارضه‌ی قبلی بروز می‌کند. علل شایع نارسایی حاد کبد اغلب قارچ یا مصرف بیش از حد داروهایی از قبیل استامینوفن است.

نارسایی مزمن کبد

نارسایی مزمن کبد با سرعت کمتری پیشرفت می‌کند. بروز علائم اولیه گاهی ماه‌ها و سال‌ها به طول می‌انجامد. نارسایی مزمن کبد اغلب ناشی از تخریب بافت‌های کبد است که بر اثر مصرف طولانی مدت الکل به وجود می‌آید. آسیب بافت‌های کبد بر اثر مصرف الکل، بافت‌های سالم را از بین برده و بافت‌ها را زخمی می‌کند.

تخریب بافت کبد

در نارسایی مزمن، کبد ملتهب می‌شود. همین التهاب به مرور موجب بروز زخم‌هایی در بافت کبد می‌گردد. مادامی که به مرور بافت‌های سالم از بین رفته و بافت‌های زخمی جایگزین آن می‌گردند، فرایند از بین رفتن کبد آغاز می‌شود.

نارسایی کبد ناشی از الکل بر ۳ قسم است:

بیماری کبدِ چربِ الکلی ناشی از تجمع چربی در سلول‌های کبد است. این عارضه گریبانگیر افرادیست که الکل زیادی می‌نوشند و چاق هستند.

خصیصه‌های نارسایی کبد چرب الکلی تجمع سلول‌های چربی، التهاب و زخم‌های کبدی است. طبق اعلان انجمن کبد امریکا ۳۵٪ از افراد الکلی از این عارضه رنج می‌برند.

نارسایی کبد الکلی پیشرفته‌ترین نوع از اقسام نارسایی کبد است. انجمن کبد امریکا اعلان نمود که ۱۰ تا ۲۰٪ از افراد الکلی دچار زخم‌های کبدی هستند.


علت های رایج نارسایی کبد

نارسایی حاد کبد، نارسایی گسترده‌ی کبد نیز خوانده می‌شود که حتی ممکن است بدون هیچ‌گونه عارضه‌ یا علائم کبدی رخ ‌دهد.

طبق اعلان کلینیک مایو، مصرف بیش از حد استامینوفن شایع‌ترین دلیل نارسایی حاد کبد در ایالات متحده شاخته شده است.

استامینوفن در زمره داروهایی قرار دارد که می‌توان بدون نسخه از داروخانه دریافت نمود، بنابراین باید از میزان توصیه شده بر روی برچسب پیروی نمود. چنانچه احساس نمودید بیش از حد مجاز استامینوفن مصرف کرده‌اید به پزشک مراجعه نمائید.

ازعمده دلایل دیگری که موجب نارسایی حاد کبد می‌شود:

  • داروهای تجویزی خاص
  • برخی مکمل‌های گیاهی
  • عفونت‌های ویروسی از قبیل هپاتیت یا تورم کبد از جمله هپاتیت نوع A، B و C
  • داروی سمی
  • بیماری‌های خاص خودایمنی

البته ممکن است علت دقیق نارسایی حاد کبد ناشناخته باقی بماند.

نارسایی حاد کبد در برخی موارد ژنتیکی است. ممکن است فرد ژن‌های ناقص را از یکی از والدین یا هر دوی آنها به ارث ببرد. چنانچه از بیماری‌های ژنتیک کبدی رنج می‌برید، احتمالا مستعد ابتلا به نارسایی‌های کبدی نیز هستید.

نارسایی مزمن کبد عمدتا ناشی از تخریب بافت کبد یا بیماری‌های مرتبط به کبد چرب الکلی است. مصرف افراطی الکل شایع‌ترین دلیل تخریب بافت کبد در ایالات متحده تلقی می‌شود.

معمولا کبد هر نوع الکلی که مصرف می‌شود را تجزیه می‌کند، اما اگر بیش از حد الکل مصرف شود، تجزیه‌ی آن از تحمل کبد خارج می‌شود. سم شیمیایی موجود در الکل، محرک التهاب کبد است که می‌تواند عامل تورم کبد گردد. این آسیب‌ها منجر به تخریب بافت کبد می‌شود.

چنانچه مبتلا به هپاتیت C باشید، بیش از دیگران مستعد نارسایی مزمن کبد یا تخریب بافت کبد هستید. ویروس هپاتیت C در جریان خون منتشر می‌شود.

چنانچه خون فرد مبتلا وارد بدن شما شود، شما نیز به آن مبتلا می‌شوید. استفاده از سرنگ مشترک و سوزن آلوده در طی فرایند تاتو یا سوراخ نمودن گوش و دیگر اندام‌ها از روش‌های انتقال هپاتیت C است.


تاثیر هپاتیت C بر بدن

طبق اعلان انجمن کبد امریکا، از هر ۴ نفرامریکایی که به بیماری هپاتیت مزمن C مبتلاست، بیماری ۱ نفرشان به تخریب بافت کبد منجر می‌شود. هپاتیت C دومین علت تخریب بافت کبد در ایالات متحده قلمداد می‌شود.


علائم نارسایی کبد

  • تهوع
  • بی‌اشتهایی
  • خستگی مفرط
  • اسهال
  • زردی
  • کاهش وزن
  • کبودی پوست یا خونریزی
  • خارش
  • تورم یا احتباس مایعات در پاها
  • احتباس مایعات در شکم

از آنجایی که برخی از این علائم با علائم بیماری‌ها و اختلالات دیگر مشترک است گاهی تشخیص نارسایی کبد دشوار می‌شود.

برخی افراد مادامی که مشکلات کبدیشان به مشکلی حاد و پیشرفته و نزدیک به مرگ بدل نشده، هیچ‌گونه علائمی ندارند. به محض آنکه فرد به این مرحله می‌رسد، دچار گیجی، خواب‌آلودگی یا حتی کما می‌شود.

چنانچه از بیماری‌های کبد ناشی از مصرف الکل رنج می‌برید، ممکن است به یرقان یا زردی پوست و چشم مبتلا شوید.

احتمال شکل‌گیری سم در مغز می‌تواند موجب خواب‌آلودگی، عدم تمرکز و حتی نقصان عملکرد مغز گردد. حتی ممکن است طحال فرد متورم گردد، خونریزی شکمی داشته باشد و دچار نارسایی کلیه گردد. همچنین ممکن است فرد مبتلا به سرطان کبد شود.

تشخیص و درمان نارسایی کبد

چنانچه با هر گونه مشکلی در این زمینه روبرو هستید به پزشک مراجعه نمائید. چنانچه پیشینه‌ی مصرف بیش از حد الکل، اختلالات ژنتیک یا مشکلات پزشکی دیگر دارید، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

انجام آزمایشات مختلف مستلزم آگاهی پزشکتان از اینگونه موارد است. چندین آزمایش خون مختلف برای تشخیص اختلالات خون، از جمله تشخیص اختلالات کبدی وجود دارد.

چنانچه دچار مسمومیت دارویی از قبیل استامینوفن شده‌اید، پزشکتان می‌تواند داروهایی تجویز کند که تاثیرات مخرب آن را از بین ببرد. همچنین پزشکتان می‌تواند داروهایی برایتان تجویز کند که خونریزی داخلی را متوقف می‌کند.

نمونه‌برداری یکی از شایع‌ترین آزمایشات تشخیص مشکلات کبدی است. برای نمونه‌برداری از کبد، تکه‌ی کوچکی از کبد برداشته می‌شود و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

چنانچه مشکلات کبدی در مراحل اولیه تشخیص داده شوند، برخی از آسیب‌های کبد جبران می‌گردد. آسیب‌های کبدی گاهی خود به خود و گاهی طی فرایند‌های دارویی ترمیم می‌شود.

چنانچه اضافه وزن دارید و یا چربی فراوانی از رژیم غذایی خود دریافت می‌کنید، بیش از دیگران در خطر ابتلا به کبد چرب هستید.

تغییر در سبک زندگی و پیروی از رژیم غذایی سالم کمک شایانی در این زمینه به شما می‌نماید. چنانچه دچار آسیب‌های کبدی هستید و الکل فراوانی می‌نوشید، حذف الکل از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است.

نحوه‌ی درمان به مرحله‌ی پیشرفت تخریب و آسیب بستگی دارد. پزشکتان داروهایی متناسب آسیب برایتان تجویز می‌کند.

چنانچه فقط بخشی از کبد متحمل آسیب شده باشد، احتمالا با جراحی بخش آسیب دیده برداشته می‌شود. عکس‌برداری نیز بخشی از مراحل تشخیص است. پس از عکس‌برداری چنانچه آسیب بسیار جدی تشخیص داده شود و فرد دچار نارسایی حاد کبد باشد، پیوند کبد الزامیست.

پیشگیری از نارسایی کبد

یکی از ساده‌ترین روش‌های پیشگیری از نارسایی کبد میانه‌روی در مصرف الکل است. کلینیک مایو توصیه‌ می‌کند که زنان سالم میزان مصرف الکل خود را به یک لیوان در روز محدود نمایند. مردان سالم بالای ۶۵ سال نیز باید فقط یک لیوان در روز بنوشند. مردان زیر ۶۵ سال نیز نباید بیش از ۲ لیوان در روز الکل بنوشند.

از دیگر موارد پیشگیری:

  • رابطه‌ی جنسی محافظت شده
  • اجتناب از مصرف مواد مخدر و سرنگ مشترک
  • تزریق واکسن هپاتیت
  • محافظت از پوست در برابر مواد شیمیایی سمی
  • استفاده از اسپری افشانه‌ی گردپاش در مکان‌های مستلزم تهویه

چنانچه هر یک از علائم ذکر شده را در خود مشاهده نمودید، به پزشک خود مراجعه نمائید. ممکن است اصلا مشکل کبدی نداشته باشید، اما اگر داشته باشید، تشخیص سریع از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است.

نارسایی کبدی قاتل خاموش است زیرا در برخی موارد تا پیش از حاد شدن هیچ‌گونه علائمی را بروز نمی‌دهد. با درمان صحیح، این بیماری‌ قابل کنترل می‌شود و فرد را به سوی زندگی طبیعی سوق می‌دهد.

سیر تا پیاز رژیم کتوژنیک برای لاغر شدن + نمونه برنامه

رژیم غذایی کتوژنیک یا کتو یک برنامه غذایی محبوب و شناخته شده برای سریع لاغر شدن است و افراد مشهور زیادی برای کاهش وزن از این رژیم لاغری استفاده کردند. رژیم کتوژنیک شاید در نگاه اول یک رژیم لاغری به‌نظر نرسد، چون یک رژیم کاهش وزن با کربوهیدرات کم و چربی بالا است!

چطور میشه با خوردن چربی، لاغر شد؟ در رژیم کتوژنیک منبع سوخت و ساز بدن از کربوهیدرات به چربی تغییر می‌کند که به آن کتوزیس گفته می‌شود. یعنی شما چربی سالم (چربی‌های اشباع نشده) می‌خورید تا چربی بسوزانید.

چطور کتوژنیک را شروع کنیم؟ در این مطلب نکات اولیه برای شروع رژیم کتوژنیک را توضیح دادیم و همچنین در پایان، کتاب کتوژنیک را برای افرادی که می‌خواهند کتوژنیک را حرفه‌ای شروع کنند، معرفی کرده‌‌ایم.

رژیم کتوژنیک چیست؟

کتوژنیک، رژیم کیتو یا رژیم کتون‌زا (Keto Diet)، یک برنامه غذایی با چربی بالا؛ رژیم کم کربوهیدرات و پروتئین متوسط است که برای کاهش وزن سریع بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در رژیم غذایی کتو، سوزاندن چربی‌های اضافی و انباشته بدون اینکه شخص احساس گرسنگی کند، انجام می‌شود.

این رژیم غذایی چطور کار می‌کند؟

روش کار رژیم کتوژنیک اینطور است که شما کالری بیشتری را از پروتئین و چربی بدست آورید و کربوهیدرات کمتری را مصرف کنید. شما در رژیم کتو باید بیشتر کربوهیدراتی که هضم آنها آسان است مانند شکر، نوشابه، شیرینی‌ها و نان سفید را حذف کنید.

در حالت طبیعی سوخت تامین کننده‌ی انرژی بدن از کربوهیدرات‌ها (فرآورده‌های قندی) بدست می‌آید. اما در این رژیم، سوخت بدن از ذخایر چربی و در صورت لزوم از پروتئین تامین می‌شود. در واقع استفاده از بافت چربی به عنوان سوخت، موجب کاهش وزن می‌شود. در رژیم کتو اساس رژیم بر کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها (فرآورده‌های قندی، نشاسته، برنج، نان و… ) و افزایش مصرف پروتئین و چربی است.

در رژیم کتوژنیک باید روزانه کمتر از ۵۰ گرم از کربوهیدرات‌ها را مصرف کنید، در نهایت انرژی بدن شما (قندخون که بدن می‌تواند سریع مصرف کند) تمام می‌شود. این معمولا بین ۳ تا ۴ روز طول می‌کشد. سپس بدن برای انرژی شروع به شکستن پروتئین و چربی می‌کند که می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند.

چند نوع رژیم کتوژنیک وجود دارد؟

انواع رژیم کتوژنیک عبارتند از:

  • رژیم استاندارد (SKD)؛
  • رژیم دوره‌ای (CKD)؛
  • رژیم هدفمند (TKD)؛
  • رژیم با پروتئین بالا.

با اینکه بیشتر مطالعات بر روی رژیم استاندارد و پروتئین بالا صورت گرفته‌ است، ولی رژیم هدفمند و دوره‌ای روش‌های پیشرفته‌تری هستند و عمدتا توسط ورزشکاران و بدنسازان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مقایسه رژیم کتوژنیک با بین سایر رژیم‌های غذایی

کتوژنیک در میان ۳۹ رژیم غذایی در رده‌بندی U.S.News رتبه ۳۷ را کسب کرده است. سایر رتبه‌ها را در ادامه می‌بینید:

  • بین تمام رژیم‌های غذایی: رتبه ۳۷؛
  • بین رژیم‌های کاهش وزن سریع: رتبه ۴؛
  • بین رژیم‌های کاهش وزن: رتبه ۱۵؛
  • بین رژیم‌های سلامت قلب: رتبه ۳۴؛
  • بین رژیم‌های مناسب دیابت: رتبه ۲۷؛
  • بین رژیم‌های با تغذیه سالم: رتبه ۳۹؛
  • بین ساده‌ترین رژیم‌ها: رتبه ۳۴؛

با توجه به این مقایسه، آیا رژیم کتوژنیک خطرناک است؟

رژیم‌های غذایی باید در کنار کاهش وزن، روی سلامت کلی بدن تاثیر مثبت بگذارند، مانند رژیم دش با رتبه ۲ یا رژیم مدیترانه‌ای که رتبه ۱ است. اما روش کار رژیم کتوژنیک مصرف چربی و کاهش مصرف کربوهیدرات است که همین موضوع می‌تواند بر روی سلامت کلی بدن تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل رژیم کتوژنیک برای همه مناسب نیست.

کتوژنیک برای چه کسانی ممنوع است؟

رژیم غذایی کتوژنیک برای کسانی که دارای اضافه وزن هستند، مبتلایان به دیابت یا کسانی که به دنبال بهبود سوخت و ساز بدن خود هستند، فوق‌العاده است. اما برای ورزشکاران حرفه‌ای، کسانی که قصد عضله سازی در بدن خود دارند و یا به دنبال افزایش وزن هستند، رژیم مناسبی نیست. این رژیم غذایی هم مانند تمام رژیم‌های غذایی دیگر تنها زمانی موثر خواهد بود که به مدت طولانی به آن پایبند باشید.

رژیم کتوژنیک چه فواید یا عوارضی دارد؟

رژیم کیتو به مانند بسیاری از رژیم‌های غذایی فواید و عوارض جانبی دارد:

برخی فواید این رژیم غذایی عبارتند از:

  • افزایش مقاومت بدن در مقابل سرطان؛
  • مقابله با آکنه؛
  • کنترل دیابت؛
  • درمان صرع؛
  • رفع اختلالات سیستم عصبی؛
  • درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک.

اگر می‌خواهید درباره‌ی فواید و مزایای رژیم کتوژنیک بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب فواید رژیم کتوژنیک را بخوانید.

برخی عوارض کتوژنیک عبارتند از:

اگر می‌خواهید درباره عوارض جانبی کتو بیشتر بخوانید، در یک مطلب جداگانه درباره عوارض رژیم کتوژنیک توضیح داده‌ایم.

چگونه رژیم کتوژنیک بگیریم؟

تا اینجا درباره عملکرد این رژیم غذایی توضیح دادیم، اما چطور باید کتوژنیک را شروع کرد؟ اگرچه روش‌های مختلف زیادی برای شروع کتو وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید، اما بهترین نتایج معمولاً از ۵ مرحله زیر به دست می‌آید:

  • مرحله اول: قطع سریع مصرف گلوکز از غذاهای دارای کربوهیدرات، شامل دانه‌ها، سبزیجات نشاسته‌ای، میوه و غیره؛
  • مرحله دوم: این بدن شما را مجبور به یافتن یک منبع سوخت جایگزین می‌کند: چربی (به آووکادو، روغن نارگیل، ماهی قزل آلا فکر کنید).
  • مرحله سوم: در این ضمن، در غیاب گلوکز، بدن نیز شروع به سوختن چربی و تولید کتون می‌کند.
  • مرحله چهارم: زمانی که سطح کتون در خون به نقطه خاصی می‌رسد، به حالت کتوز وارد می‌شوید.
  • مرحله پنجم: این حالت از سطح کتون بالا باعث کاهش وزن سریع و پایدار می‌شود تا زمانی که شما به وزن سالم و پایدار بدن برسید.

توصیه‌هایی برای رعایت رژیم کتوژنیک

شما سال‌های سال به یک الگوی غذایی عادت داشته‌اید. رژیمی که در آن گندم و برنج بخش عمده غذایتان را تشکیل می‌داد. حالا ماجرا متفاوت شده است. قرار است برخلاف معمول چربی بیشتر و کربوهیدرات کمتر مصرف کنید. این تغییر برای بسیاری از افراد گیج کننده است. توصیه می‌کنیم که اگر برایتان مقدور است، قبل از شروع رژیم با متخصص مشورت کنید.

مواد غذایی غیرمجاز در کتوژنیک!

در رژیم کتو، مصرف هر غذایی که میزان زیادی کربوهیدرات داشته باشد باید محدود شود. در اینجا لیستی از غذاهایی که مصرف آن‌ها در رژیم غذایی کتوژنیک باید محدود یا حذف شود آورده‌ایم.

  • غلات و نشاسته: خوراکی‌های حاوی آرد گند و نان، برنج، پاستا، جو پرک، ذرت و غيره؛
  • غذاهای شیرین: عسل، نوشابه، آبمیوه، کیک، آب نبات، بستنی و غیره؛
  • میوه: سیب، موز، پرتقال و غیره؛
  • گندم: سیب زمینی، هویج، و غیره؛
  • دانه‌ها و حبوبات: نخودفرنگی، لوبیا، عدس و نخود؛
  • لبنیات: شیر و ماست و دوغ کارخانه‌ای؛
  • چربی‌های ناسالم: مصرف محصولاتی مانند روغن‌های گیاهی تصفیه شده و مایونز باید محدود شود.
  • مواد غذایی مجاز در کتوژنیک

    در رژیم کیتو مواد غذایی با کربوهیدرات کم اما چربی بالا انتخاب شود، در ادامه لیستی از خوراکی‌هایی که باید حجم اصلی وعده‌‌های غذایی شما را تشکیل دهند را تهیه کرده‌ایم.

    • گوشت: ماهی، گوشت گاو، گوسفند، مرغ، تخم مرغ و غیره؛
    • سبزیجات: اسفناج، کلم، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل‌ها، بروکلی، گل کلم و قارچ؛
    • میوه‌های مجاز با کربوهیدرات کم: زردآلو، کیوی، آووکادو، شاتوت، گوجه‌فرنگی، ریواس، تمشک، طالبی، توت فرنگی، هندوانه، لیمو؛
    • لبنیات با چربی بالا: پنیر بز، پنیر چدار، پنیر خامه‌ای، موزرلا یا بلوچیز، خامه با چربی بالا، کره و غیره؛
    • آجیل و دانه: گردو، دانه‌های آفتابگردان، بادام، تخم‌کدو، دانه چیا و بذر کتان؛
    • آووکادو و انواع توت‌ها: تمشک، تمشک و دیگر انواع توت‌هاى با گلیسمی پایین؛
    • شیرین کننده‌ها: استویا، اریتیتول، میوه جادو و سایر شیرین کننده‌های کم کربوکسیل؛
    • ادویه‌جات: نمک، فلفل، ادویه‌جات و انواع سبزیجات خشک رایج؛
    • چربی‌های سالم: روغن نارگیل، روغن آووکادو، روغن زیتون، روغن MCT، سس مایونز؛

    مواد غذایی شما باید دربرگیرنده ۷۰ درصد چربی، ۲۵ درصد پروتئین و ۵ درصد کربوهیدرات باشند. معمولاً در همه جا بین ۲۰ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات خالص در رژیم روزانه توصیه شده است. اما هرچه شما کربوهیدرات و گلوکز کمتری مصرف کنید، نتیجه بهتری می‌گیرید. اگر شما رژیم کتو را برای کاهش وزن می گیرید، بهتر است هم کربوهیدرات کل مصرفی و هم کربوهیدرات خالص مصرفی را کنترل کنید. پروتئین و باقیمانده چربی روزانه شما باید به اندازه نیاز مصرف شود.

    کربوهیدرات خالص چیست؟ کربوهیدرات خالص مجموع کربوهیدرات غذایی منهای مجموع فیبر است. توصیه می‌کنیم مصرفی کربوهیدرات کل خود را زیر ۳۵ گرم و کربوهیدرات خالص را زیر ۲۵ گرم نگه دارید.

  • میان وعده‌های مناسب در کتوژنیک

    اگر در بین وعده‌های غذایی تان احساس گرسنگی کردید، در زیر نمونه‌های خوبی از میان وعده‌های مناسب برای کاهش وزن متناسب با رژیم کتوژنیک آمده است:

    • گوشت یا ماهی چرب؛
    • پنیر؛
    • یک مشت از آجیل و دانه‌ها؛
    • پنیر به همراه زیتون؛
    • ۱ تا ۲ تخم مرغ آب پز؛
    • شکلات تلخ ۹۰ درصد؛
    • میلک‌شیک با شیر بادام، پودر کاکائو و کره‌ی بادام زمینی؛
    • ماست پرچرب (سنتی) همراه با کره‌ی بادام زمینی و پودر کاکائو؛
    • توت فرنگی و خامه؛
    • کرفس به همراه آووکادو و سس سالسا؛
    • پذیرش آنلاین

      • مثال : دوشنبه 22 فروردین
      • قیمت: 20,000 تومان

      مقدار کمی از غذای باقی مانده از وعده‌ی قبل.

      نمونه برنامه رژیم کتوژنیک

      در ادامه نمونه برنامه‌ی یک هفته‌ای رژیم کتوژنیک را ببینید:

      شنبه

      • صبحانه: املت گوشت با پنیر و سبزیجات؛
      • ناهار: همبرگر (خانگی) بدون نان با برش هایی از پنیر و مغزها؛
      • شام: ماهی قزل آلا، تخم مرغ و اسفناج تفت داده شده در روغن نارگیل.

      یکشنبه

      • صبحانه: تخم مرغ به همراه گوشت و قارچ؛
      • ناهار: همبرگر با سُس سالسا، پنیر و آووکادو؛
      • شام: استیک به همراه تخم مرغ و سالاد دورچین.

      دوشنبه

      • صبحانه: گوشت، تخم مرغ و گوجه فرنگی؛
      • ناهار: سالاد مرغ با روغن زیتون و پنیر فتا؛
      • شام: ماهی سالمون با مارچوبه که در کره درست شده است.

      سه شنبه

      • صبحانه: تخم مرغ، گوجه فرنگی؛
      • ناهار: شیر بادام، کره‌ی بادام زمینی، میلک شیک پودر کاکائو؛
      • شام: کوفته قلقلی، پنیر و سبزیجات.

      چهارشنبه

      • صبحانه: میلک شیک کتوژنیک مانند میلک شیک بادام زمینی و میلک شیک توت فرنگی؛
      • ناهار: سالاد میگو با روغن زیتون و آووکادو؛
      • شام: گوشت گوساله با پنیر پارمزان، کلم بروکلی و سالاد.

      پنج شنبه

      • صبحانه: املت با آووکادو، سالسا، فلفل، پیاز و ادویه جات؛
      • ناهار: یک مشت آجیل به همراه کرفس، آووکادو و سالسا؛
      • شام: مرغ با سُس پستو، پنیر خامه ای و سبزیجات.

      جمعه

      • صبحانه: ماست (سنتی) با کره ی بادام زمینی، پودر کاکائو و شکر برگ؛
      • ناهار: گوشت گوساله ی سرخ شده در روغن نارگیل همراه با سبزیجات؛
      • شام: همبرگر یا کباب کوبیده بدون نان و برنج همراه با تخم مرغ و پنیر.

      چرا نمونه برنامه غذایی برای یک هفته!

      این نمونه برنامه فقط برای آشنایی شما با رژیم کتوژنیک است و نباید از آن استفاده کنید. در رژیم کتوژنیک خودتان باید برنامه غذایی را تهیه کنید و برای یک هفته یا ۳۰ روز خودتان برنامه‌ریزی کنید.

      چطور خودمان برنامه غذایی تهیه کنیم؟

      برای اینکه بتوانید رژیم غذایی مناسب خودتان را داشته باشید، باید لیست غذاهای مجاز و غیرمجاز کتوژنیک را بشناسید و با توجه به شرایط جسمانی و مالی خودتان، وعده‌های غذایی را مشخص کند.

      نکته مهم  این است که باید بدانید مواد غذایی شما باید دربرگیرنده ۷۰ درصد چربی، ۲۵ درصد پروتئین و ۵ درصد کربوهیدرات باشند.

      توصیه‏ نهایی‏ به افرادی که قصد شروع این رژیم غذایی را دارند:

      • ادامه دادن این رژیم غذایی کار سختی است. در روزهای اول و شاید هفته‌های اول باید وسوسه خوردن شیرینی و قندها را کنترل کنید. در روزهای آتی رژیم کتوژنیک، مصرف قند مصنوعی را کاهش دهید. با دیدن نتایج علاقه‌مند خواهید شد رژیم خود را ادامه دهید.
      • آب و مایعات الکترولیتی را فراموش نکنید. مواد غذایی که شما می‌خورید باید الکترولیت‌های کافی همانند نمک داشته باشد.
      • آنچه که می‌خورید را به شدت زیر نظر داشته باشید. کربوهیدرات‌ها موادی هستند که به صورت پنهان در بسیاری از مواد غذایی وجود دارند و شما ممکن است ناخواسته مقدار زیادی کربوهیدرات روزانه مصرف کنید.

موثرترین راه های پیشگیری از دیابت و عوارض دیابت

در این مقاله با روش های پیشگیری از دیابت آشنا خواهید شد. دیابت یکی از مهم‌ترین بیماری­های عصر حاضر است که سالانه میلیون‌ها نفر را دچار مشکلات بسیاری می­کند. دیابت در شرایطی رخ می­دهد که در خون شما بیش از اندازه گلوکوز (نوعی قند) وجود داشته باشد. با گذشت زمان، تجمع گلوکوز در بدن، موجب آسیب رساندن به اندام­های داخلی خواهد شد. در این متن قصد داریم به بررسی راه‌های پیشگیری از دیابت و عوارض دیابت بپردازیم. شایع­ترین عوارض دیابت، آسیب به مویرگ­ها و رگ­های بدن است که می­تواند منجر به حمله قلبی، سکته، مشکلات بینایی، مشکلات کلیوی، مشکلات لثه، آسیب به بافت پا و اعصاب شود.

پیشگیری از دیابت

قبل از پرداختن به موضوع راه­های پیشگیری از دیابت و عوارض دیابت، لازم است بدانید زمانی که دچار دیابت نوع ۲ می‌شوید، بدن شما در واقع انسولین را به اندازه کافی تولید و یا مصرف نمی­کند. با این­حال پیش از اینکه دچار دیابت شوید، دوره­ای وجود دارد که قند خون فرد بالاست، اما هنوز نه به‌اندازه‌ای که تشخیص دیابت داده شود، به این مرحله­ “پیش دیابتی” گفته می­شود.

تحقیقات نشان داده است ۷۰% افرادی که در مرحله پیش دیابتی به سر می­برند، دچار دیابت نوع ۲ خواهند شد، مگر آنکه برخی مسائل را جهت پیشگیری از دیابت رعایت کنند. بررسی نشانه­ های اولیه زیر در دوره “پیش دیابتی” در خودتان، می­تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند:

  • افزایش احساس تشنگی
  • احساس نیاز دائم به ادرار کردن
  • احساس خستگی
  • تاری دید یا حس ضعف در دست­ها، پاها و…

گرچه عواملی مانند ژنتیک، سن و سبک زندگی سابقی که داشته‌اید در حیطه کنترل شما نیستند، با این حال راه ­هایی برای پیشگیری از دیابت وجود دارد که انجام آن‌ها می‌تواند به شدت در این زمینه موثر باشد. این راه‌ها عبارت‌اند از:

  1. شکر و کربوهیدرات­ های تصفیه­ شده را حذف کنید و رژیم غذایی‌ ای را انتخاب کنید که کربوهیدرات در آن کم باشد.
  2. ورزش منظم داشته باشید.
  3. دائما آب و چای و قهوه بنوشید.
  4. در صورت چاقی، کاهش وزن سالم را دنبال کنید.
  5. سیگار را ترک کنید.
  6. وعده­ های غذایی خود را در واحدهای کوچک، مصرف کنید.
  7. از کم‌تحرکی و نشستن زیاد خودداری کنید.
  8. برنامه غذایی مملو از فیبر داشته باشید.
  9. مصرف به اندازه ویتامین د را در نظر داشته باشید.
  10. مصرف غذاهای فراوری‌شده را کاهش دهید.
  11. مصرف قند و گوشت قرمز را کاهش دهید.

پیشگیری از دیابت

عوارض دیابت

جهت پیشگیری از دیابت و عوارض دیابت، لازم است به صورت منظم آزمایش‌ هایی انجام دهید که می­تواند به جلوگیری از گسترش اولیه­ آن کمک کند. چک کردن فشار خون، میزان گلوکوز خون (HbA1c)، بررسی تری گلیسیرید و کلسترول خون، بررسی عملکرد کلیه­ ها، چکاپ دندان‌ها، لثه و پا از گسترش زودهنگام دیابت پیشگیری خواهند کرد.

اصلی­‌ترین عوارض دیابت در درازمدت بر بدن شما شامل موارد زیر است:

  • آسیب به رگ­های عروقی که به قلب، مغز و پاها خون­رسانی می­کنند.
  • آسیب به مویرگ­ها که ممکن است موجب مشکلات بینایی، مشکلات کلیوی و مشکلات سیستم عصبی شوند.
  • مشکلاتی که به علت دیابت در سیستم گوارش، پوست، اندام­های جنسی و سیستم ایمنی ایجاد خواهد شد.

بیماری دیابت و اختلال سیستم گوارشی

مشکلات عروقی

آسیب به بافت­های عروقی که اصلی ­ترین دلیل حمله قلبی و سکته است، به دلیل بالا بودن کلسترول و فشار خون در افراد دیابتی، احتمال بیشتری دارد. مصرف سیگار، وجود سابقه مشکلات قلبی در خانواده و کم­ تحرکی این احتمال را بالا می­برد. برای کاهش این مشکل، نیاز است هر ۶ ماه یک­بار فشارخون خود را کنترل و در صورت نیاز قرص فشار مصرف کنید و حداقل سالی یک­بار کلسترول خون را بررسی کنید.

مشکلات بینایی

مشکلات شبکیه، لکه­ زرد، آب­مروارید و آب­سیاه از جمله عوارض دیابت هستند که در مراحل اولیه به راحتی شناسایی نمی­شوند. ارزیابی منظم توسط چشم ­پزشک می­تواند به شناسایی تغییرات چشم در مراحل اولیه و درمان آن پیش از گسترش آسیب، کمک شایانی کند. اگرچه بیشتر آسیب­های بینایی علائم اولیه­ مشخصی ندارند اما در صورت مشاهده­ برخی نشانه ­ها مانند دیدن فلش نور، اجسام شناور یا نقاط ریز و یا از دست دادن دید محیطی، حتما به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات کلیوی

عوارض کلیوی به علت تغییراتی که عوارض دیابت بر عروق منتهی به کلیه ایجاد می­کند، شایع­اند. مشکلات کلیوی در مراحل اولیه می­توانند با آزمایش ادرار حداقل یک­بار در سال شناسایی شوند. و با شناسایی عوارض دیابت بر کلیه در مراحل اولیه، می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

آسیب به سیستم عصبی

عوارض دیابت بر سیستم عصبی می­تواند ناشی از بالا بودن سطح گلوکوز در خون، مصرف بالای الکل یا سیگار و کمبود ویتامین ب ۱۲ باشد. آسیب به سیستم عصبی خود را از طریق مشکلات حسی یا حرکتی در اندام­هایی مانند دست­ها و پاها، سینه و شکم یا اندام­هایی که مسئول حرکات بدنی هستند، نشان دهد.

مشکلات پا

زمانی که گردش خون در عروق بزرگ و کوچک کاهش می­یابد، پاها از جمله اندام­ هایی هستند که در افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر قرار می­گیرند. اغلب این مشکلات خود را به صورت التهاب، کاهش حس در پاها و ایجاد زخم ­های دیابتی در پا نشان می­دهند.

برای جلوگیری از این مشکلات بهتر است حداقل سالی یک­بار به متخصص پا مراجعه کنید تا عروق و عملکرد پای شما بررسی شود. هرروز پای خود را چک کنید تا هرگونه بریدگی، تاول، میخچه یا قارچ (به خصوص بین انگشتان پا) از دید شما پنهان نماند.

پیشگیری از عوارض دیابت

مشکلات پوستی

افراد دیابتی ممکن است به دلیل مشکلات عروقی، خشکی پوست یا خشکی در پاها را تجربه کنند. خشکی پوست می­تواند منجر به ترک‌خوردگی و افزایش احتمال عفونت شود. به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از عوارض دیابت، از کرم­های پوست استفاده کنید، هنگام انجام کارهای منزل از دستکش استفاده کنید و از حمام کردن با آب داغ پرهیز کنید.

مشکلات لثه و دندان

افرادی که دیابت خود را به درستی کنترل نمی­کنند، در معرض پوسیدگی دندان و عفونت لثه قرار می­گیرند و این به علت از بین رفتن مویرگ­ هایی است که به حفظ سلامت لثه و دندان کمک می­کنند. برای جلوگیری از مشکلات دهان و دندان نیاز است هر شش ماه یک­بار به دندان­پزشک مراجعه کنید و حداقل روزی دو بار به طور منظم دندان­ها را مسواک زده و نخ دندان بکشید.

مشکلات سلامت روان

سبک زندگی و مدیریت مشکلات ناشی از دیابت می­تواند استرس، اضطراب و افسردگی زیادی را برای شما به همراه داشته باشد و این مسائل می­توانند متقابلا بر سطح گلوکوز خون و کنترل دیابت تاثیر بگذارند. در صورتی که از استرس، افسردگی و مسائل دیگری که بر سلامت روان شما موثر هستند رنج می­برید حتما با پزشک خود صحبت کنید.

مشکلات سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی به مبارزه با عفونت‌ها و حمایت بدن در مقابل آن‌ها کمک می­کند. یکی از عوارض دیابت بالا بودن سطح گلوکوز در خون است که سرعت گلبول­ های سفید خون کاهش پیدا می‌کند. و کار سیستم ایمنی بدن، دشوارتر می‌شود. برای حمایت از سیستم ایمنی بدن لازم است که:

  • میزان گلوکوز خون را تا حد امکان در محدوده­ سالم نگه دارید.
  • هر شب خواب کافی داشته باشید.
  • دست­های خود را مرتب بشویید تا از انتقال بیماری­ها جلوگیری شود.
  • اگر بالای ۶۵ سال دارید با پزشک خود در مورد واکسن سینه‌پهلو مشورت کنید.
  • سالانه واکسن آنفولانزا دریافت کنید.

اکنون می­دانیم پیشگیری از دیابت و عوارض دیابت نقش پررنگی در سلامت افراد دارند. ابتلا به دیابت ممکن است سبک زندگی و نوع تغذیه­ شما را تحت­ تاثیر قرار دهد. اما با چکاپ­ سالیانه، دیابت عملا نمی­تواند تغییر چندانی بر تفریحات و فعالیت­ های روزانه شما ایجاد کند. با رعایت نکات گفته‌شده می­توانید با وجود دیابت، زمان زیادی را از زندگی خود لذت ببرید.

درمان خانگی تاول

۹ درمان خانگی برای بهبود سریع تاول ها

ممکن است جلوگیری از آنها دشوار باشد ، اما می توان آن ها را با روش های خانگی درمان کرد. 

با دئودورانت از تاول جلوگیری کنید

تاول ها در اثر رطوبت و اصطکاک بدتر می شوند ، بنابراین خشک نگه داشتن استخوان پای شما می تواند به جلوگیری از شکل گیری آنها کمک کند. قبل از اینکه روی یک جفت کفش جدید بپوشید ، انواع ژل را در اطراف و قسمتهای تمیز و خشک پا بکشید. دئودورانت به عنوان داروی خانگی برای روغن کاری هر قسمت از مشکلات و کاهش مالش عمل می کند.  

برای محافظت از تاول بانداژ کنید

بانداژها اصطکاک را کاهش داده و تاول شما را از تماس تحریک کننده محافظت می کند ، اما نحوه استفاده از آنها می تواند در خلاص شدن از شر تاول ها تأثیر بگذارد. در اینجا نحوه استفاده از بانداژ برای درمان تاول آورده شده است: با استفاده از انتهای چسبنده بانداژ ، یک بند چادر کوچک درست کنید تا قسمت خالی وسط کمی تا بالای تاول شما بالا رود. این روش درمانی خانگی باعث می شود تاول نفس بکشد ، و باعث بهبودی می شود و در عین حال از اصطکاک و کثیفی و ترکیبی که می تواند باعث عفونت شود نیز محافظت می کند.

آن را در چای سبز خیس کنید

چای سبزدارای خواص ضد التهابی است که به بهبودی کمک می کند. در اینجا نحوه خلاص شدن از شر تاول ها آمده است: ابتدا سه کیسه چای را در آب جوش ریخته ، سپس در یک قاشق چایخوری جوش شیرین (به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده آن) پرتاب کنید. بگذارید دم کرده خنک شود ، سپس تاول خود را در آن خیس کنید. اگر تاول در منطقه ای است که خیساندن آن بسیار مشکل است ، می توانید از گاز استفاده کنید تا در صورت تمیز کردن محل زخم، محلول خانگی را در آن منطقه استفاده کنید. همچنین ، اگر تاول شما ظاهر نشده است ، می توانید با خیساندن آن در آب گرم ، روند بهبودی را تسریع کنید تا به نرم شدن و تخلیه مایعات درون آن کمک کنید.

استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی است که به شما در جلوگیری از آلوده شدن تاول شکم کمک می کند. اگر درمان خانگی سرکه خیلی دردناک است ، سعی کنید منطقه را با پراکسید هیدروژن بشویید و با پماد ضد باکتری آن را بپوشانید.

قرص ویتامین E

ویتامین E خاصیت ترمیم کننده پوست دارد ، زیرا به سلولهای پوستی کمک می کند تا به سرعت بهبود یابد و از زخم جلوگیری می کند. می توانید روغن و یا ویتامین E را خریداری کنید ، یا قرص ویتامین E را باز کنید و مایع را مستقیماً روی پوست تاول زده شده بمالید.

روغن کرچک

روغن کرچک یک داروی خانگی محبوب برای درمان تاول است. نحوه خلاص شدن از شر تاول ها با آن: قبل از رفتن به رختخواب اقدام کنید و بگذارید یک شب بر روی زخم بماند تا در خشک شدن و بهبودی تاول شما کمک کند. برای کمک به بهبود بیشتر می توانید روغن کرچک را با سرکه سیب مخلوط کنید.

استفاده از فندق

فندق حاوی تانن های قابض است که به شما کمک می کند تا تاول خود را خشک کنید ، آن را تمیز نگه دارید و به بهبودی آن کمک می کند. از یک توپ پنبه تمیز استفاده کنید.

ژل آلوئه ورا بمالید

آلوئه یک ضد التهاب است ، بنابراین به کاهش قرمزی و تورم کمک می کند. مطالعات همچنین ثابت کرده اند که آلوئه ورا به اندازه داروهای سنتی در بهبود سوختگی درجه دوم و سوم موثر است و این یک درمان خانگی عالی برای تاول ها است.

بگذارید نفس بکشد

بسیاری از پزشکان موافق هستند که اگر در محیط تمیز بدون پوشش باقی مانده باشد ، سریعتر بهبود می یابد. وقتی در خانه هستید باند را جدا کنید تا تاول شما نفس بکشد و خشک شود. برای محافظت از آن در برابر عفونت ، یک لایه نازک از پماد ضد باکتریایی را برای تقویت بهبود بمالید.

 

کلینیک دکتر فرهنگ نوری پیشتاز در تصویر برداری،رادیولوژی و سونوگرافی

 

چگونه از بیمار مشکوک به کرونا در خانه مراقبت کنیم؟

ساری – ایرنا – این روزها هرچه می‌شنویم در مورد کرونا و روند افزایشی آن است ، ولی کمبود تجهیزات و افزایش آمار بستری شده‌ها در بیمارستان‌ها بویژه در استان مازندران ، تبدیل همگان را به یک پرستار آماده برای مراقبت خانگی از افراد مبتلا به کرونا را گویا ضروری‌تر از هر اقدام دیگری کرده است.

از زمان ورود و شیوع ویروس غریبه کووید – ۱۹ به کشور که در میان عموم به ویروس کرونا معروف است، ابتلا به این ویروس در کمترین زمان ممکن به یگانه استرس و نگرانی مشترک همگانی تبدیل شده است. ترس از ابتلا به کرونا ، وسواس ” مبتلا شدم ” را برای خیلی ها ایجاد کرده است و این وضعیت به اعتقاد متخصصان علم پزشکی و روان شناسی ناخودآگاه به سیستم ایمنی بدن آسیب می زند.

در هفته دوم پیک شیوع ویروس کرونا در مازندران به موازات حجم انبوه هشدارهای بهداشتی و البته قدم به قدم جدی تر شدن رعایت این توصیه ها جهت مقابله با شیوع ، آنچه که اکنون بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد ، آموزش و اطلاع رسانی شیوه های مقابله با ابتلای به ویروس هنگام پرستاری از یک بیمار کرونایی است.

این ضرورت از آنجایی ضرورت بیشتری بویژه برای مازندرانی ها پیدا می کند که بر اساس اظهارات رییس دانشگاه علوم پزشکی تا ۹۰ درصد از فعالیت های بیمارستانی مازندران به اشغال کرونا در آمده و بسیاری از بیماران مشکوک توسط پزشکان به خانه هایشان هدایت می شوند تا در قرنطینه خانگی دوران نقاهت را بگذرانند و در صورتی که به مشکل تنفسی جدی برخورد کردند در مراکز بیمارستانی بستری می شوند.

کارشناسان بهداشتی همواره تاکید دارند که ابتلا به این ویروس به راحتی با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری است ، اما در عین حال که با رعایت توصیه های بهداشتی امید می رود شیوع کمتر شود اما در صورت سهل انگاری و ابتلا بهتر است اکنون بدانیم چگونه با شرایط پس از ابتلا به بهترین شکل برخورد کنیم.

خبرنگار ایرنا به منظور اطلاع رسانی به پرستاران خانگی بیماران مشکوک کرونایی ، گفت وگویی با دکتر محمد صادق رضایی متخصص بیماری های عفونی به شرح زیر انجام داده است.

ایرنا: آیا قرنطینه خانگی راه حل مناسبی برای مقابله با ویروس کرونا است؟

دکتر رضایی: به دلیل اینکه بیماری کووید-۱۹ یا کرونا از خانواده بیماری های عفونی و ویروسی است همواره استراحت و قرنطینه خانگی یکی از روش های طی کردن دوره این نوع بیماری ها محسوب می شود. اما به دلیل خاص بودن و خطرناک بودن ویروس کووید ۱۹ در مقایسه با دیگر ویروس های خانواده کرونا ، پیش از قرنطینه خانگی باید به نکات مهمی توجه کرد. 

نخست اینکه آیا فرد دارای ویروس کووید ۱۹ است یا خیر؟ فهمیدن و اطمینان از این مسئله می تواند از لحاظ بهداشتی فردی و جمعی و مدیریت شرایط بسیار موثر باشد. زیرا در شرایط عادی در حال حاضر خانواده ها با بار روانی سنگینی همراه هستند و چنانچه فردی به اشتباه وارد قرنطینه شود ممکن است عوامل روحی مخربی برای فرد و خانواده داشته باشد. 

اما حتی اگر فرد مبتلا به ویروس کرونا شده است نیز باید شرایط دیگری را مد نظر قرار داد. چنانچه فرد دارای علائم عادی ویروس کرونا همچون تب، سردرد یا سرفه باشد قرنطینه خانگی بهترین روش است زیرا در محیط خانه می توان شرایط روانی مناسبی برای بیمار فراهم کرد تا دوران نقاهت را طی کند ، ولی چنانچه فرد بیمار دارای تنگی نفس شدید و گرفتگی سخت قفسه سینه باشد باید به مراکز درمانی مراجعه و تحت نظر پزشکان قرار گیرید. 

همچنین در شرایطی که تب بیمار کاهش یابد و مجدد تب کند و یا اینکه سرفه های وی منجر به تنگی نفس شود باید بیمار را از قرنطینه خانگی خارج و به مراکز درمانی ارجاع داد. 

ایرنا: چه نکاتی در قرنطینه خانگی باید رعایت شود؟

دکتر رضایی: نخستین مسئله این است که باید تعداد اعضای خانه قرنطینه شده را کاهش داد . در خانه ای که بیمار کرونایی در قرنطینه به سر می برد نیاز به تعدد افراد نیست و باید فقط یک نفر برای مراقبت در خانه حضور داشته باشد. 

همچنین حتما باید اتاق فرد بیمار از باقی فضای خانه جدا شده و در حد امکان تردد وی درخانه صورت نگیرد. بهتر است در صورت امکان سرویس بهداشتی برای فرد بیمار مجزا باشد زیرا ممکن است ویروس در فضای سرویس بهداشتی نیز منتشر شود. 

همچنین بهتر است که غذای بیمار نیز به صوت جداگانه و بدون تماس با بیمار به وی داده شود و در پشت در گذاشته و و بیمار آن را بردارد. 

یکی از نکات مهمی که باید رعایت شود، ضدعفونی خانه پس از دوران نقاهت بیمار است . پس از طی حداقل ۱۴ روز از دوران بیماری و در صورت بهبود، باید اتاق بیمار و همچنین تمامی خانه ضد عفونی و گندزدایی شود. 

ایرنا: کرونایی ها باید چه بخورند؟

دکتر رضایی: برای مقابله با ویروس کرونا ماده غذایی مخصوصی وجود ندارد. اما بهتر است مواد غذایی مصرف شود که دارای مواد پروتئینی و ویتامینی فراوان بوده و در سریع ترین زمان سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. 

مرسوم ترین تغذیه برای بی استفاده از مایعات از اصلی ترین راه مقابله با بیماری های عفونی محسوب می شوند و بهتر است که این مایعات به صورت گرم مصرف شود تا به نوعی کشنده ویروس نیز باشد زیرا ویروس ها در دمای بالای ۴۰ درجه خواهند مرد. 

ایرنا: آیا مواد غذایی معجزه آسا وجود دارد؟

دکتر رضایی: خیر. مطلقا باید به این سئوال پاسخ داد که هیچ ماده غذایی در مقابله با ویروس کرونا یا هر ویروس عفونی دیگر معجزه نمی کند. متاسفانه برخی همواره از شرایط بحرانی و ترس عمومی سوء استفاده کرده و سعی در ماهی گیری در آب گل آلود دارند. 

اینکه این روزها برخی ادعا می کنند لیمو ترش ، لیمو شیرین ، زنجبیل و دیگر اقلام خوراکی داروی قطعی ویروس کرونا می باشند جز سوء استفاده علت دیگری ندارد. 

البته استفاده از این محصولات به صورت جوشانده و دمنوش می تواند مفیدباشد اما اینکه این روزها طعمه تبلیغات قرار گرفته است نباید به آن تکیه کرد. 

ایرنا: برخی از بیماران اقدام به خود درمانی می کنند ، آیا این روش درستی است؟ 

دکتر رضایی: اصولات خود درمانی از نظر پزشکی ممنوع می باشد ، اما در شرایط فعلی بیماران می توانند داروهای از خانواده تب بر ها ، محلول شست و شوی بینی و داروهای درمان تنگی نفس استفاده شود. 

بیماران حتما باید از مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری کنند. مصرف آنتی بیوتیک ها به دلیل تقویت ویروس ها بشدت خطرناک است و ممکن است به قیمت جان فرد بیمار تمام شود.

بیماران بهتر است داروهای مصرف شده و در حال مصرف خود را با پزشکان متخصص عفونی و یا مراکز ارزیابی کرونا در میان بگذارند و از توصیه آنها استفاده کنند.

ایرنا: آیا در صورت بهبود دوباره کرونا نخواهیم گرفت؟ 

دکتر رضایی: اینکه در صورت یک بار ابتلا به کرونا بار دیگر به آن مبتلا نمی شویم باور اشتباهی است . همان طور که ممکن است در یک برهه زمانی کوتاه چند بار به بیماری سرماخوردگی یا آنفلوانزا دچار شویم ، در برابر کرونا نیز شرایط به همین شکل است . 

در هر صورت افرادی که بهبود یافتند و یا اینکه به این بیماری مبتلا نشدند باید نکات بهداشتی را رعایت کرده و به دستورات پزشکی عمل کنند. 

دکتر رضایی در پایان اظهار داشت که در صورت آگاهی به موقع از ویروس کرونا و تقویت سیستم ایمنی بدن و اعتماد به نفس می توان این ویروس را همانند دیگر بیماری های عفونی پشت سر گذاشت.

مضرات نوشابه

بررسی عوارض ، ضررها و اثرات منفی نوشابه روی سلامت بدن

مطالعات متعددی تاثیرات منفی نوشابه را روی وزن ، دندان نشان داده اند. با این حال نوشیدن نوشابه خطرات زیادی دارد. طبق گفته ارومانیتور ، میانگین افراد در ایالات متحده بیش از ۱۲۶ گرم شکر روزانه مصرف می کنند. این برابر با ۲۵٫۲ قاشق سوپ خوری، یا معادل نوشیدن کمی بیش از ۱۲ اونس نوشابه است.

 

ضرر نوشابه

 

با اینکه مصرف نوشابه در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، بسیاری از مردم هر روز نوشابه می نوشند. ۲۱ خطر نوشابه را با شما در این بخش از سلامت نمناک به اشتراک می گذاریم تا حتما آن را مطالعه کرده و با آگاهی کامل مصرف نوشابه را کنار بگذارید.
متاسفانه مصرف نوشابه های گازدار بطور فزاینده در میان مـردم دنیا بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رواج پیدا کرده است. ولی آیـا افرادی که با علاقه این نوشیدنی سمی را مصرف می کنند از عوارض و خطرات آن خبرند؟ باید بدانید یک واقع تلخ در مورد نوشابه ها این است که به آنها عمدا کافئین افزوده میگردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند و این کافئین موجود در نوشابه های گازدار نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای سریع تر جذب بدن می شود.
 ضرر نوشابه و مضرات نوشابه

مضرات و عوارض جبران ناپذیر مصرف نوشابه

حال بپردازیم به عوارض و مضرات نوشابه  

۱٫ نوشابه می تواند منجر به کاهش عملکرد کلیه شود:

در یک مطالعه ۱۱ ساله دانشکده پزشکی هاروارد، بین ۳،۳۱۸ زن، محققان دریافتند نوشابه خطر عملکرد کلیه ها را بالا می برد.

۲٫نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا می برد :

میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس می شود و به طور بالقوه آن را ترک می کند و نمی تواند نیاز بدن به انسولین را حفظ کند. نوشیدن یک یا دو نوشیدنی قندی روزانه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۵ % افزایش می دهد.
 ابتلا به دیابت با نوشابه خوردن

ابتلا به دیابت با مصرف نوشابه

۳٫قوطی های نوشابه با بی پی ای پوشیده می شود :

قوطی نوشابه حاوی (بی پی ای)است، که از بیماری های قلبی گرفته تا چاقی و مشکلات تولید مثل، ارتباط دارد.

۴٫ نوشابه باعث خشکی بدن می شود :

کافئین ادرار اور است و تولید ادرار را بیشترمی کند و باعث می شود بیشتر ادرار کنید. وقتی سلول های بدن خشک می شوند، به سختی مواد مغذی را جذب می کنند و همچنین برای بدن دشوار می شود تا مواد زائد را از بین ببرند.

۵٫ نوشابه سرطان زاست ، به همین سادگی

رنگ کاراملی نوشابه با سرطان ها مرتبط است ؛ رنگ قهوه ای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست نشده است. بوسیله واکنش قند با آمونیاک و سولفیت زیر فشار بالا و دما درست شده است. این واکنش های شیمیایی منجر به شکل گیری ۲ – (۲ – MI)و ۴ (۴ – MI)می شوند که در مطالعات انجام شده توسط دولت نشان داد منجر به سرطان ریه، کبد، یا سرطان خون ، تیروئید در موش های آزمایشگاهی می شود.
 مضرات نوشابه

مصرف نوشابه موجب سرطان می شود

۶٫ رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است :

رئیس قلب ،التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا می گوید ارتباطی بین مشکلات عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.

۷٫نوشابه کالری زیادی دارد :

یک بطری ۲۰ اونس نوشابه حاوی ۱۷ قاشق چای خوری شکر و ۲۴۰ کالری و عاری از هر ارزش غذایی است.متوسط حدود یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن ۲۴۰ کالری در نوشابه ۲۰ اونسی لازم است.

۸٫نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش می دهد:

هر نوشابه یا نوشیدنی های قندی که روزانه مصرف می شود احتمال چاقی را بیش از ۶۰ % را افزایش می دهد. نوشیدنی های دیگر به مشکلات سلامتی کودکان نیز مرتبط هستند.
 نوشابه باعث چاقی می شود

مصرف نوشابه باعث چاقی و افزایش وزن می شود

۹٫نوشابه خطر بیماری های قلبی در مردان را افزایش می دهد :

هر نوشابه که روزانه مصرف می شود، خطر بیماری قلبی را تا ۲۰ % در مردان افزایش می دهد.

۱۰٫اسید در نوشابه مینای دندان را از بین می برد :

آزمون آزمایشگاه در مورد اسیدیته نوشابه نشان می دهد مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین می برد. سطح پ هاش در نوشابه می تواند ۲٫۵ باشد

۱۱٫نوشابه حاوی مقدار زیادی شکر است :

میانگین ۲۰ اونس نوشابه معادل با ۱۷ قاشق چای خوری شکر است، اما نوشابه برای دندان و سلامت کلی بدن خوب نیست.
 مضرات و عوارض نوشابه

نوشابه شکر بسیار زیادی دارد

۱۲٫نوشابه حاوی قندهای مصنوعی است :

در حالی که بسیاری از مردم شکر مصنوعی را برای مصرف کالری پایین انتخاب می کنند. قند مصنوعی به بیماری های متعدد از جمله سرطان مرتبط هستند.

۱۳٫نوشابه سطح کلسیم را کاهش می دهد :

نوشابه ها حاوی فسفریک اسید هستند مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش می دهد. پس از مطالعه چندین هزار مرد و زن، محققان در دانشگاه تافتس، دریافتند زنانی که روزانه ۳ یا بیشتر نوشابه می نوشند، تقریبا ۴ درصد از تراکم مواد معدنی استخوان را در باسن خود دارند، هر چند که محققان کلسیم و جذب ویتامین د را کنترل می کنند.

۱۴٫نوشیدن نوشابه متابولیسم را تغییر می دهد و مانع از کاهش وزن می شود:

دکتر هانس -، مدیر گروه ورزش و توان بخشی در دانشگاه بنگور، انگلستان، دریافته است که نوشیدن نوشابه به طور منظم می تواند متابولیسم بدن انسان را تغییر دهد. شرکت کنندگان روزانه ۱۴۰ گرم شکر مصرف می کنند (که کم تر از دو قوطی نوشابه است). نتایج:متابولیسم آن ها بعد از چهار هفته تغییر کرد و برای آن ها سخت شد که چربی را بسوزانند و وزن کم کنند.
 خطرات نوشابه و ضررهایش

عوارض جبران ناپذیر مصرف نوشابه

۱۵٫نوشیدن بیشتر از یک نوشابه روزانه خطر بیماری قلب ،سندروم متابولیک را افزایش می دهد :

دکتر راوی ، نویسنده کتاب مطالعه و مربی پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد می گوید:”اگر بیشتر از یک یا چند نوشیدنی را روزانه می نوشید، ممکن است ریسک توسعه عوامل خطر متابولیک برای بیماری های قلبی را افزایش دهید

۱۶٫ نوشابه رژیم کاهش وزن شما را مختل می کند :

مطالعه در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس نشان داد هر چه رژیم غذایی بیشتر شامل نوشابه باشد ریسک اضافه وزن بیشتر می شود.

۱۷٫ خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد:

نوشابه ها و هر نوشیدنی شیرین دیگر به بیماری کبد چرب مرتبط است.
 ابتلا به بیماری کبد چرب

احتمال ابتلا به کبد چرب با مصرف نوشابه

۱۸٫نوشابه ها حاوی مهار کننده های قارچی هستند:

آن ها بنزوات سدیم یا بنزوات پتاسیم دارند و در تمام نوشابه ها ی مورد استفاده قرار می گیرد. این مواد شیمیایی توانایی آسیب شدید به دی ان ای در میتوکندری را دارند تا به طور کامل آن را غیر فعال کنند

۱۹٫نوشابه ها باعث آسم می شود

نتیجه ی تحقیقات ثابت کرده است مصرف نوشابه باعث آسیب به ریه و افزایش ریسک ابتلا به آسم می شود.

۲۰٫ نوشابه با سردرد ارتباط دارد:

سردرد هم یکی دیگر از عوارض نوشیدن نوشابه است.
 ضررهای نوشابه

مصرف نوشابه باعث سردرد می شود

۲۱ . فشار خون بالا از عوارض جدی دیگر نوشابه است :

از آنجا که یکی از عوارض جانبی رژیم غذایی، افزایش وزن است، فشار خون بالا می تواند از عواقب آن باشد. همچنین شامل مقدار زیادی سدیم است، که می تواند سطح فشار خون را افزایش دهد. تنها در یک قوطی، ۵۷ میلی گرم سدیم وجود دارد.

رعایت بهداشت فردی بهترین راه پیشگیری از کرونا است

تهران- ایرنا- استاد ویروس شناس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه ویروس کرونا نزدیک همه است، گفت: رعایت بهداشت فردی با شستن دست‌ها و دوری از افراد بیمار، راه بسیار مهم جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.

مهرداد روانشاد امروز شنبه در همایشی با عنوان کرونا ویروس افزود: از سال ۲۰۰۵ مطالعه درباره بیمارهایی نظیر کرونا بیشتر شد و خفاش به عنوان حامل این بیماری معرفی شد که دستگاه تنفسی را درگیر می کند. همچنین علائم بالینی در این بیماری آب ریزش از بینی، سرفه، گلو درد، تب خفیف و احساس بیماری در فرد است.

کرونا ویروس چیست؟

استاد ویروس شناسی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد:  تا کنون ۱۱ هزار و ۳۷۴ نفر به این ویروس آلوده شدند که از این تعداد ۲۵۲ نفر نجات یافته و ۲۵۹ نفر نیز فوت کردند.

وی گفت: ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ بیمارستانی در شهر ووهان گزارش داده که افرادی در این شهر دچار ذات الریه با عامل ناشناخته شدند و این تعداد افراد بیمار تا ۳ ژانویه در حال افزایش است. این در حالی است که از ۱۱ تا ۱۲ ژانویه ۲۰۲۰ محققان در تحقیقات خود فهمیدند که در یکی از بازارهای شهر ووهان ۱۱ میلیونی، عامل انتقال ویروس کرونا است.

روانشاد ادامه داد: آنها متوجه شدند که این ویروس علاوه بر انتقال از طریق حیوان به انسان، می تواند از انسان به انسان نیز منتقل شود و در نهایت ۱۳ ژانویه این ویروس کاملا شناخته و از ۱۵ ژانویه نیز در کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور شناسایی شد. شیوع این ویروس در ایام تعطیلات سال نو آغاز شد و مسافران سبب انتقال ویروس کرونا به دیگر کشورها بودند.

کرونا چقدر توانایی انتقال دارد؟

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: روند انتقال ویروس خیلی سریع است. همچنین دوره نهفتگی این ویروس نیز ۲ تا ۱۴ روز است. یعنی حتی ممکن است، فردی از گیت فرودگاه  وارد کشور شود و به رغم منفی بودن تست های اولیه بر روی او، علائم بیماری در روزهای بعد رویت شود.

وی افزود: خبر خوبی که در این باره وجود دارد این است، فقط افرادی که علائم ویروس در آنها دیده شده، می‌توانند ویروس را به بقیه منتقل کنند. از طرفی کودکان و افراد زیر ۱۶ سال حتی اگر به ویروس نیز منتقل شده باشند،   علائم ویروس را نشان نمی دهند.

راه‌های انتقال ویروس

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: اصلی ترین راه انتقال ویروس، تماس مستقیم شامل بوسیدن، بغل کردن، غذا خوری مشترک، دست دادن و رعایت نکردن فاصله یک متر با فرد آلوده است.

 علامت بالینی ویروس کرونا چیست؟

روانشاد گفت:‌ ویروس کرونا تفاوت هایی با ویروس آنفلوانزا دارد. تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد، سرفه، کوتاه شدن تنفس، عوارض گوارشی، ‌اسهال و استفراغ، درد قفسه سینه و از بین رفتن عملکرد کلیه ها از جمله علایم آلودگی به ویروس کرونا است. همچنین باید در نظر داشت وقتی فردی سرفه می کند و در قفسه سینه خود احساس درد دارد، نشانه این است که او دچار برونشیت و یا  درد در قفسه سینه نشده و احتمال ابتلا به کرونا در او زیاد است.

وی درباره افرادی که بیشتر در خطر آلودگی به ویروس کرونا هستند، گفت: بیماران دیابتی، ‌مبتلایان به سرطان، بیماری های مزمن ریوی، ‌قلبی و کلیوی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و معمولا بعد از ۵ تا ۶ روز این ویروس در فرد بروز می‌کند.

راه جلوگیری چیست؟

روانشاد گفت: کرونا واکسن ندارد و به این زودی نیز واکسن آن ساخته نمی‌شود. بر همین اساس ساخته شدن واکسن کرونا شایعه است. اما برای جلوگیری از انتقال ویروس باید به شستن دست‌ها بسیار اهمیت داد.

وی افزود: شستشوی دست حتما باید آب و صابون و حداقل زمان ۲۰ ثانیه ادامه داشته باشد. البته چند سالی است که سازمان بهداشت جهانی روز شستشوی دست را نامگذاری کرده تا با اطلاع رسانی از انتقال بسیاری از بیماری‌ها  با شستن دست جلوگیری شود.

این استاد دانشگاه افزود: طبق بررسی که انجام شده، ۲.۴ میلیارد نفر از جمعیت کره زمین دسترسی کامل به بهداشت ندارند و از جمعیتی که به بهداشت نیز دسترسی دارند، فقط ۲۰ درصد دست خود را صحیح می شویند، حال همین افرادی که دست خود را صحیح  می‌شویند سبب می شوند ۲۶۰ میلیارد دلار به سیستم های بهداشتی جهان کمک شود.

وی تصریح کرد: پوشاندن دهان و بینی در زمان عطسه، ممانعت از لمس اعضای صورت با دست های آلوده، فاصله گرفتن از افراد بیمار، پاک کردن گوشی همراه، دستگیره های در، وسایل شخصی با پنبه و الکل، ماندن در منزل در زمان بیماری، خواب راحت، ورزش، خوردن غذاهای گیاهی و سبزیجات، استعمال نکردن دخانیات از جمله نکاتی است که می تواند سبب جلوگیری از ابتلا به این بیماری شود.

راه درمان چیست؟

روانشاد، ایزوله کردن فرد بیمار را از جمله راه‌هایی درمان برشمرد و گفت: ۲ دارویی که برای بیماری اچ آی وی استفاده می‌شود، نیز در درمان بیماری کرونا تاثیرگذار است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: سرفه های پایدار، درد قفسه سینه، تب ادامه دار از جمله مواردی است که در صورت بروز آنها باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم. این در حالی است که افراد بالای ۶۵ سال بیشتر در معرض خطر هستند؛ هر چند در کودکان خطر خاصی ایجاد نمی شود.

کرونا در آینده بیشتر گسترش می‌یاید

وی افزود: این ویروس در آینده گسترش بیشتری خواهد داشت؛ زیرا در کشورهای در حال توسعه زیر ساخت‌های لازم فراهم نیست و مرگ و میر زیادی به همراه دارد. از طرفی کرونا بر اقتصاد جهان و وضعیت بورس جهانی نیز تاثیر گذاشته و کشور چین با تلاش همه جانبه و ساخت بیمارستان در کمترین زمان و قرنطینه کردن افراد در تلاش برای جلوگیری از گسترش آن است.

نشست علمی با عنوان کرونا ویروس به همت دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. این همایش با هدف آشنایی هر چه بیشتر دانشگاهیان با این ویروس و راه های پیشگیری از ابتلا به آن برگزار شد.

اگر کرونا گرفتیم چگونه خود را قرنطینه کنیم

قرنطینه و جداسازی :

جداسازی : افراد بیمار مبتلا به یک بیماری مسری را از افرادی که بیمار نیستند جدا می کند.

قرنطینه : افرادی را که در معرض یک بیماری مسری قرار داشتند از هم جدا می کند و آنها را محدود می کند تا ببینند آیا بیمار می شوند یا نه.

 

وقتی در قرنطینه هستید چه باید بکنید؟

توصیه پزشکان به چنین اشخاصی این است که سعی کنند با اتخاذ تصمیمات “عاقلانه” تماس خود با دیگران را تا جای ممکن کاهش دهند ،مثل کاری که هنگام سرماخوردگی می‌کنید.

• شما باید ۱۴ روز در خانه بمانید و به مدرسه، محل کار و دیگر اماکن عمومی نروید.

 

• باید خود را در اتاقی جدا از دیگران قرنطینه کنید که جریان هوای مناسبی دارد و می‌توان پنجره‌اش را باز کرد.

 

• برای خرید دارو و مواد غذایی از دیگران کمک بگیرید. دوستان و اقوام شما می‌توانند خرید‌های شما را انجام دهند و به دستتان برسانند. اما نباید کسی را به اتاق راه دهید.

 

• تا حد ممکن از یک روال معمول روزمره خودداری کنید و یک نگرش مثبت را حفظ کنید.

 

• با قرنطینه به عنوان فرصتی برای انجام بعضی از کارهایی که معمولاً برای آنها وقت ندارید رفتار کنید.

 

• در خانه دستمال یکبارمصرف ، دستمال مرطوب ضد باکتری و دستکش لاتکس داشته باشید.

 

• بررسی کنید که کیت کمکهای اولیه شما دارای دماسنج و استامینوفن (برای کاهش تب) باشد.

 

قرنطینه کردن, قرنطینه چیست

سعی کنید فرد بیمار را از سایر اعضای خانواده دور نگه دارید

 

قرنطینه خانواده در خانه

اگر یک عضو خانواده مبتلا به عفونت باشد و همه افراد در خانه قرنطینه شوند ، پیشنهادات شامل موارد زیر است:

• همه اعضای خانواده باید در خانه بمانند. به کسی اجازه بازدید ندهید.

 

• فقط یک فرد بالغ باید مراقب شخص بیمار باشد. بهتر است سرپرست باردار نباشد ، زیرا یک زن باردار در معرض خطر عوارض ناشی از بسیاری از عفونت ها است.

 

• سعی کنید فرد بیمار را از سایر اعضای خانواده دور نگه دارید. به عنوان مثال ، آنها باید در اتاق خواب خود با درب بسته بمانند ، و آنها نباید یک اتاق خواب مشترک داشته باشند. اگر فرد بیمار نیاز به ایجاد یک منطقه مشترک با افراد دیگر داشته باشد ، باید سعی کند یک متر یا بیشتر از افراد دیگر بماند تا شیوع بیماری را کاهش دهد ، و یک ماسک صورت بزند.

 

• ترتیب دهید تا فرد بیمار یک حمام و توالت اختصاصی داشته باشد (اگر خانه شما بیش از یک حمام دارد).

 

• وسایل شخص بیمار را از همه افراد جدا نگه دارید. به عنوان مثال ، حوله ها یا وسایل غذاخوری را به اشتراک نگذارید ، یا مسواکها را نزدیک هم نگه ندارید.

 

قرنطینه کردن, قرنطینه چیست

 ترتیب دهید تا فرد بیمار یک حمام و توالت اختصاصی داشته باشد 

 

• از مواد ضد عفونی کننده برای تمیز کردن وسایل لمس شده توسط بیمار مانند میزهای کنار تختخواب و سطوح حمام استفاده کنید.

 

• هرگونه علائمی که در حال وخیم تر شدن است ، مثلاً مشکلات تنفسی ، گیجی یا درد قفسه سینه ، را در فرد بیمار بررسی کنید. در این حالت ، به دنبال مراقبت پزشکی باشید.

 

• اطمینان حاصل کنید که فرد بیمار استراحت زیادی می کند ، آب زیادی می نوشد و رژیم سالم خود را حفظ می کند.

 

• هنگام کمک به بیمار ، از ماسک صورت P2 یا N95 استفاده کنید.

 

• اطمینان حاصل کنید که فرد بیمار هنگام خارج شدن از اتاق خواب خود از ماسک صورت استفاده می کند. دستان خود را بلافاصله پس از جدا کردن ماسک و قبل از لمس کردن هر چیز دیگری با صابون و آب بشویید.

 

• دستمالها را بعد از یکبار استفاده دور بیندازید. (حوله های قابل استفاده مجدد را می توان در آب داغ شستشو داد و خشک کرد.)

 

• هر روز سطوح مختلف خانه را نیز با استفاده از دستکش یک بار مصرف تمیز کنید. زباله‌ای که با فرد بیمار در تماس بوده است باید در یک کیسه پلاستیکی قرار داده شود و بعد از گره زدن در کیسه دیگری گذاشته شود.

 

قرنطینه کردن, قرنطینه چیست

اگر ویروس کرونا گرفتیم چگونه خود را قرنطینه کنیم

 

نگه داشتن روحیه در زمان قرنطینه :

به ویژه در مورد خردسالان ، تحت کنترل قرنطینه می تواند وحشتناک باشد. پیشنهادات شامل موارد زیر است:

• در مورد بیماری کرونا ویروس با اعضای دیگر خانواده صحبت کنید. درک بیماری باعث کاهش اضطراب می شود.

 

• به کودکان خردسال اطمینان دهید و با متناسب با سن آنها صحبت کنید.

 

• تا حد ممکن کارهای روزمره معمولی را ادامه دهید.

 

• یک نگرش مثبت حفظ کنید.

 

• به این فکر کنید که چگونه در گذشته با شرایط دشوار کنار آمده اید و به خود اطمینان دهید که با این وضعیت نیز کنار خواهید آمد. به یاد داشته باشید که قرنطینه طولانی نخواهد بود.

 

• با اعضای خانواده و دوستان از طریق تلفن ، ایمیل یا رسانه های اجتماعی در تماس باشید.

 

• به طور منظم ورزش کنید. می توان به دی وی دی ورزش ، رقص ، نرمش، یوگا ، پیاده روی در حیاط خلوت خانه یا استفاده از تجهیزات ورزشی خانگی ، مانند دوچرخه ثابت اشاره کرد. ورزش یک درمان اثبات شده برای استرس و افسردگی است.

 

آیا اگر سر کار نروید همچنان حقوق می‌گیرید؟

پرداخت حقوق مدت ایام بیماری بسته به جایی است که در آن زندگی می‌کنید.

اگر از شما خواسته شده در قرنطینه باشید، دستمزد شما باید همچنان پرداخت شود.

در ایران، افراد بیمه شده که به خاطر بیماری برای مدتی نمی‌توانند کار کنند، می‌توانند حقوق ایام بیماری را پس از ارائه گواهی پزشکی به تأمین اجتماعی دریافت کنند.

 

 

 

کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی دکتر فرهنگ نوری تنها دارنده ی سایت جامع و آنلاین در مرودشت

 

 

علائم کرونا در سفر

علائم کرونا در سفر

پس از شناخت چیستی این ویروس، بد نیست با علائم کرونا بیشتر آشنا شوید. کرونا معمولا با علائم زیر شروع می‌شود:

  • سردرد
  • سرفه
  • درد عضله‌ها
  • تب و احساس خستگی
  • تنگی نفس و مشکلات تنفسی

بر اساس آمارهای منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت، در ۸۱ درصد از مواقع، تمامی علائم ویروس کرونا با سرما خوردگی یکسان است و به اصطلاح شما تنها دچار یک کرونا خفیف شده‌اید.

۱۴ درصد از بیماران به علائم سخت‌تر دچار می‌شوند که در این حالت حتما باید به بیمارستان‌های مربوطه برای قرنطینه مراجعه کنند.

در ۵ درصد مواقع وضع بیمار رو به وخامت می‌رود و متاسفانه دیگر در اینجا هیچ‌کاری از دست هیچ‌ کس برنمی‌آید.

جالب‌ است بدانید که این ویروس به مردان بیشتر از زنان علاقه دارد!

بله شاید تعجب کنید اما با توجه به آماری که چین تا همین چند روز پیش منتشر کرده است، نسبت مردان مبتلا به کرونا به زنان این کشور بیشتر است.

 

تفاوت علائم ویروس کرونا با آنفلوآنزا و سرماخوردگی

 

بیماری‌های دستگاه تنفسی علائمی شبیه به یکدیگر دارند. سرفه، عطسه، خستگی و.. در همه بیماری‌هایی مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی دیده می‌شود.

مهم‌ترین علامت کرونای جدید، تب، سرفه و گرفتگی سینه است.

در این روزهای شیوع بیماری، به شدت مراقب باشید این ویروس مخصوص فصل سرد می باشد.

کلینیک دکتر نوری آرزومند سلامتی شماست …

چرا باید کرونا را جدی گرفت ؟؟؟

چرا باید کرونا را جدی گرفت ؟؟؟
جامعه شناسی خاص !
▪مراکز درمانی ایران دو مشخصه بی‌نظیر آسیب‌زا دارند که در دنیا مشابه آن وجود ندارد.
اول وجود همراه به عنوان شبه پرستار در بخش است که در صورت وقوع اپیدمی کرونا پاشنه آشیل اول ما خواهد شد.
همراهانی که بدون آگاهی از اصول اولیه بهداشت مراقبتی قرنطینه در بیمارستانهای ما شیفتی کار میکنند! و رابطه بین خانه‌ها و محیط پرخطر بیمارستان خواهند شد.
همراهان بیماری که آموزش روشهای کنترل بیماری واگیر به آنها ساده نیست و جزء ارکان اصلی پرستاری ما در بیمارستانها هستند.
دوم تقریبا ما بیمارستان غیرآموزشی نداریم و مراکز درمانی ما مملو از دانشجو و کارآموزانی ست که پرسنل پروفشنال نیستند.
مدیریت اینهمه دانشجوی پخش در بخشهای درمانی در سطوح دانشی متفاوت برای کنترل و قرنطینه کرونا موقعیت خاص ایران را در دنیا هشدار میدهد.
اینها رابط بین خانه و بیمارستان در انتقال عفونت خواهند شد.
اگر خصلت روبوسی و دست دادن ایرانی ها را هم به ماجرا اضافه کنیم که در دنیا کم نظیر است جامعه ایرانی را به میزبان عالی کرونا برای انتشار مبدل خواهد کرد.
از همه اینها گذشته سبک انکاری طب بومی و‌ سنتی ما در مسخره کردن پزشکی مدرن و تخطئه و تکذیب شیوه‌های بهداشت جهانی یک نقطه ضعف دیگر محسوب خواهد شد.
ما بیش از یک ماه است هشدار میدهیم که ایران اسفندیار روئین تن نیست و با توجه به مراودات عظیم ما با چین وقوع اپیدمی در ایران اجتناب ناپذیر است.
امروز هم برای قبول واقعیت دیر نیست.
در اولین اقدام درمانگاههای عفونتهای تنفسی را از سایر درمانگاهها جدا کنید و تجمعات بی فایده انسانی اینروزها را طوری که به تریش قبای کسی بر نخورد کم کنید!
کرونا از رگ گردن به ما نزدیکتر است…
کلینیک دکتر نوری جهت آگاه سازی در زمینه کرونا و دوری از شایعات مینویسد : 
‏۱- اول از همه ماسک معمولی که شما از داروخونه میخرین (حتی اون فیلتر دار معمولیا) کاربرد بسیار کمی داره برای اینکار .ویروس در سایز نانومتر هست و ازش عبور میکنه پس نزنین. چون اون ماسک رو شما هر ۲ ساعت تعویض نکنین محیط مرطوب درست میکنین برای رشد باکتری
‏۲- بیماری ویروسی با آنتی بیوتیک درمان نمیشن ویروس موجود زنده نیست و آنتی بیوتیک همونطور که از اسمش معلومه ماده ضد حیات هست و ویروس ازش تاثیر نمیگیره. شما زمان سرماخوردگی آنتی بیوتیک مصرف میکنین چون بعد از حمله ویروس باکتری های فرصت طلب بهتون حمله میکنن. پس نبندین خودتون رو به قرص
‏۳- خوردن سیر، پیاز، پیازچه و دود کردن اسفند کاملا بیفایده هست. چون همونطور که گفتم ویروس موجود زنده نیست و از مواد آنتی بیوتیک طور تاثیر نمیگیره.
‏۴- ویروس کرونا و خیلی از ویروس های دیگه بدنه ای از جنس لیپید (یه جور چربی طبیعی) دارن که با مواد شوینده از بین میره. بدون این بدنه از کار میوفتن برای همین شستن دست و صورت و وسایل با مواد شوینده ساده مثل صابون و یا مواد ضد عفونی کننده ویروسی کاملا از کار میندازتوشون
‏۵- نمک روی این ویروس بی تاثیره، نمک رو شما باهاش میتونین باکتری ها رو بکشین چون مایع سلولیشون رو میکشه بیرون و خشک میشن اما ویروس مایع سلولی نداره
‏۶- از کرونا بیش از حد نترسید اگر که سالم هستین. این ویروس از ویروس آنفولانزای موجود در حال حاضر کشنده تر نیست.
‏در واقع این ویروس افراد در خطر که این بیماری ها رو دارن رو از پا در میاره:
‏دیابت
‏آسم
‏خود ایمنی ها مثل MS
‏سرطانی ها
‏افرادی که مشکلات قلبی عروقی دارن
‏۷- به سیستم ایمنی اعتماد کنید. سیستم ایمنی انسان ۱۰ به توان ۱۰ سلول ایمنی حرفه ای داره که هر کدوم فقط به یه ویروس یا باکتری و… 
‏حمله میکنن. سیستم ایمنی بعد از کشف ویروس چند روزی شروع میکنه به تولید لشکر و بعد به این ویروس حمله میکنه. آدم سالم معمولا با رعایت درمان میشه خودش
‏۸- به دلیل نامعلومی بچه های کوچیک کرونا توشون به شکل یه سرماخوردگی ساده ظهور پیدا میکنه اگر سالم باشن و در واقع از ۸ سال به بالا برای آدم ها خطرناک تره، پس اگر بچه س کوچیکی سرماخوردگی ساده داره شما خیلی مراقب خودتون باشید
‏۹- امکان داره شما کرونا بگیرین و کاملا در حد سرماخوردگی باشه علایم‌. اما جهت اینکه به دیگران انتقال ندین چند روزی رو خونه بمونین. اگر سر کار میرین دور کاری کنید.
‏۱۰- اینکه صرفا یه آمبولانس دیده میشه که لباس مقابله با بیماری های میکروبی تنشونه دلیل این نیست که مورد کرونایی دارین میبرن. بر اساس چارچوب در مواجه با هر مورد مشکوک تیم بیمارستان باید بدترین رو در نظر بگیرن. برای همین همه ی افرادی که آنفولانزا دارن هم‌اول قرنطینه میشن
‏۱۱- زیر دماغتون ویکس و نعناع نزنین با تصور اینکه دارین ضد عفونی‌میکنین، با اینکار حتی فضای تنفسیتون رو بازتر و پذیرا تر برای دریافت ویروس واگیر دار میکنین
‏۱۲- در انتها این بیماری با کنترل و رعایت از طرف افراد بیمار و افراد سالم به راحتی میگذره. در واقع میشه‌گفت‌آنفولانزای خوکی و آنفولانزای N1H1خیلی بیشتر و خطرناک تر از اینا پخش شدن اما گذشتن. پس بیش از حد نترسین اما بیخیال هم‌نباشید. مراقبت کنین.
  کرونا ویروس در سطوح میتواند چندین ساعت تا چند روز زنده بماند که در صورت برخورد دست با سطوح آلوده بلافاصله شستشوی با شوینده های استاندارد پیشنهاد میشود.
✅ نحوه ی تهیه کلر ۱٪  برای گندزدایی سطوح مشترک طبق دستورالعمل کرونا ویروس :
 ابتدا یک بطری یا ظرف مناسب جهت تهیه محلول فراهم می‌کنیم سپس 
 یک واحد یا یک پیمانه آب ژاول (وایتکس یا  همون هیپوکلریت سدیم) درون ظرف تهیه شده می ریزیم، 
بعد ۵ برابر آب ژاول ، آب سرد اضافه می کنیم به همین راحتی کلر ۱٪ تهیه میشه ‌.
 بعد از اینکه  سطوح عاری از گرد و خاک شد و توسط مواد دترجنت پاک شد،
 بعد با آغشته کردن یک دستمال تمیز به محلول  (کلر ۱٪)  و یا غوطه ور کردن دستمال در محلول (کلر ۱٪) و پس از فشردن دستمال، باید دستمال رو بصورت « رفت» بروی سطوح مشترک  کشید، بدین صورت گندزدایی سطح مورد نظر انجام می شود.
❌ #توجه
۱_ رطوبت ناشی از دستمال آغشته شده به کلر ۱٪ بروی سطوح بخودی خود باید خشک شود
۲_ باید دقت کرد که برای تهیه محلول از #آب_سرد استفاده شو  چون کلر در آب گرم سریع از بین میرود.
۳_ مدت حدود ۱۰ دقیقه ای  ماندگاری برای اثر بخشی مواد گندزدا برای سطوح پیش بینی شده است. 
✍دکتر عباس شیبک : متخصص داخلی  کودکان زیر ٥ سال و سالمندان و زنان باردار و افراد دارای نقص سیستم ایمنی و افراد دارای بیماری زمینه ای (قلبی و عروقی-تنفسی)، گروههای پرخطر بیماری کرونا ویروس جدید ٢٠١٩ هستند. سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علایم شایع بیماری کرونا ویروس جدید ٢٠١٩ هستند. در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.