خانه / خدمات / انسداد روده و تشخیص

انسداد روده و تشخیص

 

انسداد روده  و تشخیص با رادیوگرافی شکم :

طول روده ها حدودا ۸/۵ متر است و غذایی که می‌خورید، راهی طولانی قبل از هضم کامل یا دفع را در مسیر روده پیش رو دارد. اگر چیزی  مانع حرکت غذا شود، انسداد روده به‌وجود می‌آید. تشخیص به ‌موقع انسداد روده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا می‌تواند موجب سوارخ شدن و پارگی روده‌ی بزرگ شود و عواقب جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد. حرکات حلقوی غذا در روده و انقباضات آن، مسیر دفع و گوارش را تکمیل می‌کند. حال اگر چیزی در این میان، راه روده را مسدود یا حرکت در این مسیر را کُند کند، در مسیر پرپیچ‌وخم روده، ترافیک بزرگی ایجاد می‌شود. به فقدان امکان حرکت در روده‌ها که باعث مسدودشدن بالقوه‌ی مواد غذایی می‌شود، انسداد روده گفته می‌شود.  این مشکل می‌تواند نتیجه و از عوارض جانبی عمل باشد. دلایل دیگری نیز برای انسداد روده وجود دارد که اگر درمان صورت نگیرد، انسداد روده می‌تواند باعث سوراخ شدن یا پارگی روده‌ی بزرگ بشود و محتوای داخل روده که حجم زیادی میکروب دارد به بدن وارد می‌شود. این اتفاق می‌تواند کُشنده باشد و درصورت وقوع باید سریعا پیگیری شود.

انسداد روده بزرگ باعث ناراحتی‌هایی در ناحیه شکمی و ایجاد مشکلات گوارشی می‌شود. علائم انسداد روده از قرار زیر است:

دردهای انقباضی شکمی؛ بی اشتهایی؛ احساس سیری؛ یبوست؛ ناتوانی در خارج کردن گاز؛ تورم شکم؛ حالت تهوع؛ استفراغ با بو و شکلی مشابه مدفوع. در انسداد روده معده و روده‌های شما شروع به پر شدن با گازی می‌کند که از رِکتوم یا راست‌روده خارج نمی‌شود و این موضوع باعث می‌شود که شکم، حالت سفت و متورم پیدا کند.

بعد از جراحی ، معمولا انسداد روده به ‌دلیل استفاده از داروهای بعد از عمل رخ می‌دهد. این داروها باعث کند شدن حرکات روده‌ها می‌شوند . در این حالت، روده مسدود نمی‌شود بلکه حرکات آن به‌درستی صورت نمی‌گیرد. یعنی غذای هضم‌یافته در روده‌ها، حرکاتی کند دارد یا اصلا حرکتی ندارد.  مصرف برخی داروها ازجمله هیدرومورفون یا دیلادید؛ مورفین؛ اوکسی کُدون؛ داروهای ضدافسردگی تری‌سیکلیک مانند اِمی‌تریپتیلین و ایمی‌پرامین ( توفرانیل (نیز موجب بروز این مشکل می گردد. دلایل دیگری نیز برای انسداد روده وجود دارد: سرطان روده؛ بیماری کرون ، دیورتیکولیت ؛ بیماری پارکینسون که اعصاب و ماهیچه‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد.

مواردی که عنوان شد از رایج‌ترین دلایل ابتلا به انسداد روده در بزرگ‌سالان است. کودکان هم ممکن است به این مشکل دچار بشوند. درهم‌روی روده باعث ایجاد انسداد روده در کودکان می‌شود که درواقع بخشی از روده به قسمت مجاور آن می‌چسبد.


 

 

 

 

 

درباره‌ی superuser

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *