چه کسی مستعد ابتلا به بیماری رفلاکس معده است؟
افراد مستعد ابتلا به بیماری رفلاکس معده یا بازگشت اسید به مری کسانی هستند که موارد زیر در موردشان صدق میکند:
– چاقی
– فتق
– بارداری
– سیگار کشیدن
– خشکی دهان
– آسم
– دیابت
– فرایند هضم کند
– اختلالات بافتی در بافت همبند مانند اسکلرودرمی.
– سندروم زولینگر- الیسون: یک بیماری است که مشخصهی اصلی آن افزایش ترشح اسید معده در اثر تومور ترشحکنندهی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر علائمی مانند درد قفسهی سینه یا دشواری در تنفس دارید، باید با پزشکتان تماس بگیرید یا به بیمارستان بروید. همچنین اگر این علائم دائم رخ میدهند، یا علائم بدتری را تجربه میکنید، باید به پزشکتان بگویید. شرایط روحی و پاتولوژیک ممکن است در بسیاری از افراد متفاوت باشد. یادتان باشد که با پزشکتان در مورد بهترین گزینههای تشخیصی و درمانی موجود و مناسب برای خودتان صحبت کنید.
تا اینجا، شما اطلاعاتی در مورد رفلاکس معده یا بازگشت اسید به مری کسب کردید، وقت آن است که با بهترین روشهای درمانی طبیعی برای رفلاکس معده یا بازگشت اسید به مری نیز آشنا شوید. در ادامهی مقاله نیز ما با همراه باشید!
۲۶ درمان موثر برای رفلاکس معده یا بازگشت اسید به مری در کودکان و بزرگسالان
۱. زردچوبه
درمان بازگشت اسید به مری با زردچوبهی تازه بسیار تاثیرگذار است. محققان پزشکی نیز به این نتیجه رسیدهاند که زردچوبه حاوی مواد فعالی است که از دستگاه گوارش حمایت میکنند و همچنین باعث کاهش انقباض و عدم تولید اسید میشوند. کورکومین موجود در زردچوبه به جلوگیری از التهاب کمک میکند، و باعث مهار علایم ریفلاکس معده میشود. علاوه بر این، باید به خواص آنتیاکسیدانی بینظیر زردچوبه اشاره کنیم که به حذف مواد سمی در بدن کمک میکند. نحوهی استفاده از زردچوبه به عنوان یکی از داروهای خانگی برای رفلاکس معده به مری به قرار زیر است:
روش ۱: آب زردچوبه
– زردچوبهی تازه را بشویید
– پوست زردچوبه را جدا کنید
– زردچوبه را رنده کنید تا خمیری حاصل شود
– خمیر به دست آمده را برای گرفتن آب زردچوبه از صافی رد کنید
روش ۲: زردچوبه و عسل
عسل و زردچوبه حاوی خواص دارویی مختلفی هستند. این دو اثرات مثبتی روی بدن دارند از جمله کمک به تقویت بدن، افزایش مقاومت بدن، از بین بردن التهاب، بهبود خونریزی زخم، و غیره. این دو ماده به دلیل ویژگیهای برجستهای که دارند اغلب با هم ترکیب و استعمال میشوند تا افراد را زیباتر کنند، رفلاکس معده به مری را و در عین حال زخم معده را که سبب خونریزی معده میشود، درمان کنند.
درمان رفلکس معده با زردچوبه و عسل بسیار ساده است.
– ۳ قاشق غذا خوری پودر زردچوبه آماده کنید
– ۱ قاشق غذاخوری عسل را همراه با ۱۰۰ میلیلیتر آب گرم به زردچوبه اضافه کنید
– مواد را با هم مخلوط کنید
– ترکیب حاصل را ۲ بار در روز قبل از غذا بخورید
– این ترکیب را به طور مداوم طی مدت حدودا ۲ ماه استفاده کنید تا به نتایج مورد نظرتان برسید
مطلب مرتبط:زخم معده: ۲۸ موثرترین درمان خانگی زخم معده
هشدار:
اگرچه زردچوبه توانایی التیام زخم را دارد و همچنین بر گردش خون تاثیر میگذارد، ضد التهاب است، و در درمان رفلاکس معده به مری مؤثر است، اما قبل از استفاده از آن، برخی از نکات را باید مورد توجه داشته باشید:
– بیماران ممکن است در بدنشان احساس گرما داشته باشند، بنابراین باید چای بنوشند یا سبزیجات بخورند تا از این وضعیت ناخواسته جلوگیری کنند
– این مقیاس برای اکثریت مردم بدون خطر است، اما قبل از استفاده از این روش، کودکان، زنان باردار یا افراد مسنتر که از بیماریهای دیگر رنج میبرند باید با پزشکشان مشورت کند.
– در طول درمان رفلاکس معده به مری با استفاده از عسل و زردچوبه، باید از چربیهای حیوانی، غذاهای نرم و ادویهجات تند مانند فلفل پرهیز کنید. از محرکهایی که برای سلامتی مضر هستند مانند آبجو، الکل، تنباکو استفاده نکنید. ضروری است که یک رژیم استراحت مناسب داشته باشیم، اجازه ندهید که استرس در زندگیتان ایجاد شود زیرا استرس درد شکم را بدتر میکند.
۲. زنجبیل برای درمان رفلاکس معده
زنجبیل امروزه به عنوان ادویهای شناخته می شود که طعم غذا را بهبود میبخشد یا بوی ناخواسته را از غذاها را حذف میکند و مواد مضر موجود در غذا را کاهش میدهد. هر چند در عمل، کاربردهای این مادهی خوراکی به اینجا ختم نمیشود، بلکه به عنوان یک داروی ارزشمند در درمان بیماریهای مختلف نیز تاثیرگذار است. بهترین روش شناختهشده و شناختهشدهترین روش برای استفاده از زنجبیل خرد کردن آن جهت تهیهی چای زنجبیل است.
روش ۱: چای زنجبیل
شما میتوانید چای زنجبیل را به شکل زیر تهیه کنید:
– پوست زنجبیل را جدا کنید
– چند بار آن را با آب شستشو دهید
– زنجبیل تازه را رنده کنید و آن را با آب ساده مخلوط کنید
– آن را بجوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد
– یک قاشق چایخوری عسل یا شکر (بنا به ذائقهی خودتان) به نوشیدنیتان اضافه کنید
– صبر کنید تا چای کمی خنک شود و بعد آن را بنوشید
– این نوشیدنی را ۳ بار در روز بعد از غذا مصرف کنید
هشدار:
– اگر تا به حال چای زنجبیل ننوشیدهاید، ممکن است نوشیدن آن برای اولین بار کمی دشوار باشد، بنابراین باید آن را به آرامی بنوشید تا طعم فوقالعادهای که چای زنجبیل دارد، احساس کنید. اثر این چای روی بیماری رفلاکس معده به مری خیلی خوب است.
– شما نباید بیش از حد زنجبیل و شکر اضافه کنید. چرا که زنجبیل خیلی تند است و نمیتوانید آن را بنوشید. در مورد شکر هم باید بگوییم که، شیرینی شکر موجب از بین رفتن عطر دلپذیر چای زنجبیل میشود.
– استفاده از چای زنجبیل را در شب محدود کنید
بیمارانی که قرار است عمل جراحی یا بیهوشی دشاته باشند، باید از مصرف چای زنجبیل پرهیز کنند زیرا این چای میتواند واکنشهایی را با داروهای بیهوشی ایجاد کند و منجر به بروز عواقب ناگوار شود.
– زنان باردار یا شیرده: زنان در این مرحله نباید چای زنجبیل مصرف کنند، زیرا برای هورمونهای جنسی جنین بد است و حتی ممکن است باعث انقباضات رحم و حتی خونریزی یا زایمان زودرس منجر شود. اگر در این مدت چای زنجبیل مصرف میکنید، حتما با پزشکتان مشورت کنید.
– اگر از بیماریهایی مانند بیماری روده، مشکلات مثانه و دیابت رنج میبرید، مصرف چای زنجبیل برایتان بسیار مضر است زیرا می تواند سبب کاهش غیر طبیعی قند خون شود.
روش ۲: سرکهی ترشی زنجبیل
یکی دیگر از راههای استفاده از زنجبیل این است که آن را در سرکه خیس بگذارید تا ریفلاکس را به سرعت سرکوب کنید.
– زنجبیل را خوب شستشو دهید
– آن را نازک برش بزنید و داخل یک لیوان بریزید
– سرکهی برنج را روی زنجبیل بریزید و اجازه بدهید ۵ تا ۶ روز بماند. سپس زنجبیلها را از سرکه خارج کنید.
– هر بار فقط سه برش از ترشی زنجبیل استفاده کنید. این ماده به کاهش علائم سوزش سر دل و دیسپپسی شکمی کمک میکند.
۳. آلوئهورا
خوشبختانه بسیاری از مطالعات نشان دادهاند آلوئهورا یکی از مواد طبیعی است که میتواند اسید معده را برگرداند. مادهی روغنی موجود در آلوئهورا انتخاب خوبی برای کسانی است که از خستگی گوارشی رنج میبرند.
آلوئهورا حاوی خواص ضد التهابی، ضد درد، ضد میکروبی، ضد زخم، آنتیاکسیدان و دیورتیک است. بنابراین، برای درمان مشکلات گوارشی و همچنین بسیاری از بیماریهای معده موثر است. ثابت شدهاست که آنتراکوئینون موجود در آلوئهورا به هضم و مهار اسید کمک میکند. پلیساکاریدهای آلوئهورا به بازیابی سلولهای آسیبدیدهی پوست کمک میکنند. و گلوکومنانها کمک میکنند که سیستم گوارش تحت تأثیر رفلاکس اسید، به تعادل برسد.
علاوه بر این، مادهی روغنی موجود در آلوئهورا، سم را از دستگاه گوارش پاکسازی میکند و عملکرد کلیهها، کبد و کیسه صفرا را بهبود میبخشد. نحوهی استفاده از آلوئهورا برای بیماری رفلاکس معده (بازگشت اسید به مری ) به شرح زیر است:
روش ۱: آب آلوئهورا
– یک برگ تازه از گیاه آلوئهورا را بردارید
– آن را خوب شستشو دهید
– برای اینکه به خوبی آن را پوست بکنید بهتر است پوست سبز خارج برگ را به قطعاتی در حدود ۵ سانتیمتر، برش دهید.
– گوشت سفید داخل برگ بسیار چسبناک است، آن را با آب شستشو دهید
– گوشت سفید را به قطعات کوچک برش بزنید
– آلوئهورا را به یک قابلمهی آب جوش اضافه کنید و به مدت ۱-۲ دقیقه بجوشانید و سپس آن را از روی حرارت بردارید و روی کاسهی یخ بریزید.
– عسل یا شکر به آن اضافه کنید و در نهایت آن را بنوشید
روش ۲: مخلوط آلوئهورا
– یک برگ تازه از گیاه آلوئهورا را جدا کنید
– برگ آلوئهورا را خوب شستشو دهید
– ژل داخل آن را خارج کنید
– ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن لیمو و ۲ قاشق غذاخوری آب گوآوا را به آن اضافه کنید تا مخلوط آلوئهورا آماده شود
– شما میتوانید مقدار زیادی آماده کنید و آن را تمام طول روز داخل یخچال نگه دارید یا میتوانید به آن یخ اضافه کنید تا نوشیدناش آسانتر باشد.
– طی ۷ روز به طور مداوم این نوشیدنی را بنوشید تا بیماری ریفلاکس معده به طور کامل از بین برود.
۴. سرکه سیب
در بعضی موارد، رفلاکس معده به مری ناشی از کمبود اسید است و نه بیش از حد بودن اسید. بنابراین، در این موارد، غذاهای دارای اسید زیاد برای معده مفید هستند.
هنگام تجربهی ریفلاکس معده، میتوانید ۱۵ میلیلیتر سرکه سیب را با حدود ۱۷۷ تا ۲۳۶ میلیلیتر آب مخلوط کنید و قبل از خوردن غذا یا قبل از خوابیدن آن را بنوشید. به یاد داشته باشید که این روش را فقط یک بار در روز انجام، سرکه سیب را بیش از حد مصرف نکنید زیرا سرکه حاوی اسید است و اگر بیش از حد استفاده شود، باعث فرسایش معده و بروز زخم میشود.
۵. جوش شیرین
افرادی که از رفلاکس معده به مری رنج میبرند تا حدی که خواب مناسبی هم ندارند، انتظار دارند که درمانهای سادهای پیدا کنند و زندگی طبیعی خود را دوباره از سر بگیرند. در میان بسیاری از داروهای آشنا مانند زردچوبه و عسل، میخواهیم یک مادهی دیگر را که در آشپزخانه موجود است، ذکر کنیم. جوش شیرین مادهی خوراکی آشنایی در آشپزخانه بسیاری از خانهها است که نه تنها برای تهیهی مواد غذایی استفاده میشود، بلکه در تهیهی موادی مانند دهانشویهها، ماسکهای زیبایی پوست و غیره نیز نقش پررنگی دارد.
در درمان بازگشت اسید به مری، جوش شیرین در برابر مواد اسیدی موثر است به طوری که به خنثی کردن اسید معده کمک میکند، اسید معده را کاهش میدهد و در نتیجه رفلاکس معده را محدود میکند. استفادهی مناسب از جوش شیرین باعث بهبود علائم زخم معده میشود و علائم اختلالات شکمی را کاهش میدهد. به این ترتیب، استفاده از جوش شیرین باعث بهبود علائم ناشی از بازگشت اسید به مری میشود.
علاوه بر این، پودر جوش شیرین هنگامی که با اسید مواجه میشود، CO۲ آزاد میکند، و به این ترتیب باعث نرم شدن غذاهای دیگر میشود، و سوزش معده را کاهش میدهد.
برای درمان رفلاکس معده به مری با استفاده از پودر جوش شیرین، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید:
روش ۱: جوش شیرین را رقیق کنید
– نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب گرم حدود ۳۰۰ میلیلیتر ترکیب کنید
– یک ساعت بعد از غذا آن را بخورید
– نوشیدن این ترکیب به طور مداوم و حدود ۲ بار در روز بلافاصله درد شکم را کاهش میدهد
– این روش نه تنها درد را کاهش میدهد، بلکه به طور فعال باعث کاهش آروغ زدن، درد شکمی و دیسپپسی میشود.
روش ۲: مخلوط جوش شیرین با عسل و آرد
– ۲۰ میلیلیتر عسل را در یک تابهی کوچک روی حرارت بگذارید تا رنگ آن طلایی شود
– ۵۰ گرم آرد و شش قاشق غذاخوری جوش شیرین اضافه کنید که باعث میشود حبابها از بین بروند
– اجاق را خاموش کنید تا ترکیب خنک شود
– ترکیب را ۳۰ دقیقه قبل از وعدههای غذایی مصرف کنید تا بیماری ناپدید شود
مادهی فعالی به نام آنتول در شوید موجود است که به کاهش انقباضات معده کمک میکند و از دستگاه گوارش در برابر پاتوژنهای مهاجم محافظت میکند. تخم شوید باعث کاهش درد ناشی از اختلالات دستگاه گوارش و همچنین پیشگیری از علائم ریفلاکس اسید میشود. این ماده یک داروی عالی برای غلبه بر علائم درد معده و نفخ است. چگونه باید آن را استفاده کنیم؟ روشهای متعددی برای استفاده از شوید جهت درمان رفلاکس معده به مری وجود دارد:
– چند قاشق چایخوری شوید خردشده را به سبزیجات گریل شده یا سبزیجات آبپز اضافه کنید.
– شوید را با پودر چیلی، پودر سیر، پودر پیاز و فلفل قرمز مخلوط کنید تا سس مخصوص برگر خودتان را تهیه کنید.
– به سس مایونزی که روی نان میزنید کمی شوید اضافه کنید.
– همچنین میتوانید هر روز چای شوید مصرف کنید.
۱ فنجان آب جوش را روی ۱ تا ۲ قاشق چایخوری بذر شوید بریزید. در ظرف را به مدت ۵ دقیقه بگذارید. سپس آن را صاف کنید. آب شوید آماده است. میتوانید برای بهبود طعم دمنوش پوست پرتقال تازه را نیز هنگام نوشیدن به آن اضافه کنید.
۷. موز یا سیب بخورید
موز حاوی آنتیاسیدهای طبیعی است که مانند یک مادهی مقاوم به اسید عمل میکنند. خیلی ساده هر از گاهی یک موز رسیده بخورید، به این ترتیب میتوانید از رفلاکس اسید جلوگیری کنید. سیب هم دارای ترکیبات و مزایای مشابهی است، بنابراین شما میتوانید آن را برای غلبه بر این اختلال و جلوگیری از علائم ریفلاکس معده به طور موثر استفاده کنید.
۸. نان
نان با توجه به عملکرد جذب اسیدی که دارد، به عنوان تسکینی برای بیماران مبتلا به درد معده و همچنین بیماران مبتلا به ریفلاکس معده عمل میکند و مقدار اسید موجود در معده را کاهش میدهد. بنابراین، افراد مبتلا به ریفلاکس معده باید نان را در فهرست مواد غذایی خود قرار دهند.
۹. جوی دوسر
جوی دوسر به عنوان یک مادهی غذایی همهکاره شناخته میشود که نه تنها برای زیبایی زنان مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه برای بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی و ریفلاکس معده نیز مناسب است. با استفاده از جو دور سر در هنگام صبح، بدنتان انرژی فراوانی خواهد داشت. علاوه بر این، جوی دوسر فیبر طبیعی زیادی دارد و به ویژه پس از یک خواب خوب شبانه، اسیدیتهی اضافی معده را جذب میکند. بنابراین، در منوی غذاهایتان، جوی دوسر را هم اضافه کنید، حتی اگر بیماری ریفلاکس معده ندارید.
۱۰. کلم برگ
کلم ارزش تغذیهای بالایی دارد و التیامدهنده و در عین حال زیباییبخش است. این مادهی خوراکی حاوی ویتامینهای بیشتری در مقایسه با سایر سبزیجات است به این ترتیب که ۴.۵ برابر بیشتر از هویج، ۳.۶ برابر بیشتر از سیبزمینی و پیاز ویتامین دارد. نکتهی مهم در رابطه با کلم این است که ویتامینهای A و P موجود در کلم با هم ترکیب میشوند تا رگهای خونی را بادوامتر کنند. کلم همچنین حاوی مواد ضد سرطان است که عبارتند از سولفورافان، فنتیل، ایزوتوسیانات و ایندول-۳۳ کاربنول. نحوهی استفاده از کلم برای درمان بیماری رفلاکس معده به مری:
– چند برگ کلم را جدا کنید
– آنها را خوب شستشو دهید و سپس بجوشانید
– برگها را از آب خارج کنید تا خشک شوند
– برگهای کلم را رنده کنید تا تبدیل به خمیر شوند و بعد آب آنها را با استفاده از صافی بگیرید
– به طور معمول ۱ کیلوگرم برگ کلم ۵۰۰ میلیلیتر آب میدهد
– هر روز ۱۰۰۰ میلیلیتر آب کلم را به چند قسمت تقسیم کنید و بنوشید
– شما میتوانید شکر یا نمک را با توجه به ذائقهی خود به آب کلم اضافه کنید تا نوشیدن آن سادهتر شود.
هشدار:
کلم حاوی مقدار کمی گویترین است. این ماده دارای اثر آنتیاکسیدانی است اما میتواند روی تیروئید اثرگذار باشد. بنابراین، افراد مبتلا به اختلالات تیروئید نباید کلم بخورند زیرا در غیر این صورت دچار بزرگ شدن گواتر میشوند. این افراد، باید کلم را در مقدار متوسط مصرف کنند، و قبل از خوردن باید برگها را برش بزنند، و تقریبا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از پردازش خیس بگذارند و بعد خرد کنند، به این ترتیب گویترین تجزیه میشود.
۱۱. پاپایا
پاپایا دارای ویژگیهای اساسی زیادی است مانند طعم شیرین، خنکی، اثر گرمایی و میتواند بدن را سمزدایی کند. بنا بر علم پزشکی، پاپایای رسیده حاوی پروتئین پروتئولیتیک است که به تجزیهی پروتئینها در سیستم گوارش و تبدیل آنها به اسیدهای آمینه کمک میکند. از این رو، این میوه به درمان موثر بیماری ریفلاکس معده کمک میکند. علاوه بر این، پاپایا حاوی آنزیم پاپئین هم هست که به هضم غذاهای غنی از نشاسته و چربی کمک میکند. در پاپایای رسیده پتاسیم نیز وجود دارد که باکتریهای مفید را برای معده فراهم میکند، از اثرات بد بر روی دیوارهی روده جلوگیری میکند و علائم دیسپپتیک و سندرم بیماری ریفلاکس گوارشی را دفع میکند.
۱۲. حبوبات
حبوبات حاوی مقدار زیادی فیبر و اسیدهای آمینهی مورد نیاز بدن هستند، بنابراین بیماران مبتلا به ریفلاکس باید آنها را مصرف کنند. با این حال، برخی از حبوبات مانند سویا، نخود، لوبیا سبز، لوبیای سیاه و غیره حاوی کربوهیدراتهای پیچیده هستند و میتوانند منجر به نفخ شوند. یک نکته برای محدود کردن چنین تاثیری این است که حبوبات را قبل از مصرف به مدت شب تا صبح خیس بگذارید تا نرم شوند. لزوما نباید به طور کامل این مادهی مقوی را کنار بگذارید، بلکه باید هر بار مقدار کمی از آن را بخورید تا به تدریج با بدن سازگار شود.
۱۳. نمک و آب گرم
محلول آب گرم و نمک نه تنها یک درمان موثر برای گلودرد و بیماری تنفسی است، بلکه درمان مناسبی برای رفلاکس معده نیز محسوب میشود. برای انجام این روش درمانی مراحل سادهی زیر را انجام دهید:
– یک قاشق غذا خوری نمک را به آب گرم اضافه کنید
– هم بزنید تا نمک حل شود و بعد محلول حاصل را بنوشید تا دردتان متوقف شود
۱۴. آب نعناع
برگ نعناع به هضم کمک میکند و برای درمان بیماری ریفلاکس معده به کار میرود.
– یک یا دو برگ نعناع تازه را دو تا سه بار در روز بجوید و درد شکمتان را از بین ببرید.
– روش دیگر این است که برگهای نعنا را در یک فنجان چای داغ قرار بدهید. ۲-۳ بار در روز این چای را بنوشید.
۱۵. از مصرف غذاهایی که باعث تحریک معده و افزایش اسید میشوند، پرهیز کنید
– غذاهای ترش:
مصرف میوهها و مواد خوراکی پر از اسید را مانند نارنگی، ترشی، انبه، سرکه، لیمو و غیره متوقف کنید. این مواد خوراکی برای معده خوب نیستند زیرا باعث افزایش مقدار اسید در معده میشوند و احتمالا مسبب بروز التهاب، زخم معده و رفلاکس معده به مری هستند.
– قهوه، سیگار، الکل یا مواد تحریککننده:
این مواد عامل محافظ مری را کاهش میدهند و منجر به ریفلاکس شدید گوارشی میشود و در نتیجه ترشح کورتیزول نیز افزایش مییابد.
– نوشیدن نوشیدنیهای گازدار و مواد خوراکی گرم و تند را متوقف کنید:
نوشیدنیهای گازدار، آب معدنی گازدار، فلفل، پیاز، سیر، نعناع و غیره
– از مصرف غذاهای چرب پرهیز کنید:
مواد غذایی دارای چربی زیاد باعث سوء هاضمه و افزایش فشار روی معده میشوند. تومورهای معده فشار روی اسفنکتر تحتانی مری را افزایش میدهند. هرچه هضم غذا طولانیتر باشد، تجزیهی غذا کندتر است، و بیشتر احتمال دارد که ریفلاکس معکوس شود.
– شکلات:
مواد تشکیلدهندهی شکلات شیر و چربی است که موجب بدتر شدن رفلاکس میشوند. مادهای موجود در شکلات که انتیگزانتین نامیده میشود، عملکرد اسفنکتر مری را کاهش میدهد و باعث بازگشت اسید به مری میشود.
– پاپایای سبز:
پاپایای سبز چه خام و چه پخته، برای افرادی که مبتلا به بیماری بازگشت اسید به مری هستند، مضر است، زیرا آنزیمهای پاپایین موجود در پاپایا به اندازهی پپسین در معده موثر هستند، و باعث تجزیهی پروتئین در گوشت میشوند و گوشت را نرم میکنند. بنابراین، هنگام خوردن پاپایا، پوشش مری به طور سریعتری از بین میرود.
۱۶. وعدههای غذایی را در طول روز تقسیم کنید
خوردن وعدههای غذایی کوچک در طول روز کمک میکند تا سیستم گوارش شما کارآیی بیشتری داشته باشد، فشار روی معده کاهش بیابد و سطوح اسیدی به طور مداوم تنظیم شود. ضروری است که وعدههای غذایی را به طور معقول تقسیمبندی کنید و گرسنه نمانید.
۱۷. بلافاصله بعد از غذا خوردن نخوابید
با اعمال فاصلهی زمانی بین خوردن و خوابیدن اجازه بدهید نیروی گرانش از فعالیت گوارشی حمایت کند. یادتان باشد دست کم ۳ ساعت قبل از اینکه به خواب بروید یا چرت بزنید، غذایتان را میل کنید.
۱۸. وزن اضافیتان را از دست بدهید
چاقی یکی از علل ریفلاکس اسید است. در افراد چاق، مقدار چربی که در شکم متمرکز است، بر فعالیت فعالیت اسپینکتر مری تاثیر میگذارد و به طور همزمان روی معده و مری فشار وارد میکند و باعث رفلاکس اسید میشود. رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم میتواند علائم را بدون امتحان کردن روشهای درمانی دیگر، از بین ببرد.
۱۹. از مصرف الکل و کافئین اجتناب کنید
الکل و کافئین سبب شل شدن اسپینکتر که جریان مری را به معده (قسمت تحتانی مری) کنترل میکند، میشوند و سبب میشوند که اسید به مری برگردد. عدم نوشیدن الکل یا قهوه، به ویژه قبل از رفتن به رختخواب، به کاهش علائم بازگشت اسید به مری کمک میکند.
۲۰. سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن باعث تضعیف سیستم گوارش میشود و میتواند سبب تخریب پوشش مری شود. حتی اگر نمیتوانید سیگار را ترک کنید مهم است که سیگار کشیدن را تا آنجا که ممکن است محدود کنید.
۲۱. لباس مناسبی برای خودتان را انتخاب کنید
لباسهای تنگ روی اندامهای داخلی فشار وارد میکنند و میتوانند فعالیت سیستم گوارشی را محدود کنند. لباسهای راحت، و کشی را برای خودتان انتخاب کنید. اگر ملزم به پوشیدن لباسهای شق و رق هستید، بلافاصله پس از بازگشت به منزل آنها را عوض کنید و لباس راحتتری بپوشید.
۲۲. ارتفاع تختخواب را افزایش دهید
سر و بالاتنه را تا ۱۵-۲۰ سانتیمتر بالا ببرید. تاثیر گرانش روی رفلکس معده بسیار مهم است، به خصوص در موارد اضافه وزن – چاقی. اگر قسمت فوقانی مری شما بالاتر از معده باشد، ریفلاکس اسید محدود میشود.
۲۳. چای گل داوودی
چای گل داودی یک نوشیدنی سرد محسوب میشود که میتواند به کاهش گلودرد و تب کمک کند، آکنه و جوش را کاهش دهد و بیماری ریفلاکس معده را نیز تسکین دهد. چای گل داوودی حاوی ویتامینهای فراوان و اسید آمینه برای تسکین درد است. استفاده از چای گل داودی همراه با یک تکه زنجبیل تازه، برای درمان بیماری ریفلاکس معده بسیار تاثیرگذار است.
۲۴. آدامس بدون قند بجوید
این نکتهی کوچک نیز به جلوگیری از برخی نشانههای رفلاکس معده معده کمک میکند. حدود ۳۰ دقیقه پس از خوردن غذا میتوانید آدامس بدون قند بجوید.
مطلب مرتبط:۴ خوراکی که اگر زخممعده دارید باید پرهیز کنید
۲۵. مکمل ویتامین D
ویتامین D مانع از این میشود که مری توسط اسید معده آسیب ببیند، زیرا پپتیدهایی را تولید میکند که هر گونه عفونت را از بین میبرند. نه تنها برای دریافت ویتامین D طبیعی زمان بیشتری را در معرض نور خورشید سپری کنید، بلکه بهتر است از مکملهای ویتامین D نیز استفاده کنید.
۲۶. آب بنوشید
این توصیه سادهترین نکتهی ضد رفلکس است که میتوانید امتحان کنید. آب نه تنها برای پوست مفید است، بلکه به تمیز کردن بدن نیز کمک میکند و میزان اسید را در معده متعادل میکند.
هنگامی که علائم رفلاکس گوارشی را تجربه میکنید، فورا یک فنجان آب گرم بنوشید. یا میتوانید یک لیوان آب ۳۰ دقیقه بعد از هر وعده غذا بخورید تا دستگاه گوارش تمیز شود. با این حال، در طول خوردن وعدههای غذایی بیش از حد آب ننوشید، زیرا این زمانی است که بدن برای هضم به اسید در معده نیاز دارد. در صورت مصرف آب در این زمان، سیستم گوارشی متوقف خواهد شد و شما ممکن است ناراحتیهای معده را تجربه کنید و غذا هم هضم نمیشود.
منبع: trueremedies
۲۶ درمان خانگی رفلاکس معده به مری در کودکان و بزرگسالان زیر ۱۶ سال