خانه / مطالب پزشکی / سونوگرافی بافت نرم

سونوگرافی بافت نرم

سونوگرافی بافت نرم

 
در سونوگرافی، بیشتر بافت های نرم اندام دیده شده و بررسی میشوند. پس سونوگرافی وسیله مناسبی برای تشخیص مشکلات  استخوان  نیست ولی با آن میتوان بعضی مشکلات عضلات، رباط ها، تاندون ها و بسیاری بافت های دیگر را بررسی کرد.
سونوگرافی در بررسی بافت های نرم اندام ها و بخش های غضروفی نیز کاربرد دارد . از جمله این بافت های نرم می توان به وترها و رباط ها ، مفاصل و عضلات اشاره نمود .
این روش در تشخیص موارد زیر اشاره نمود:
  • در رفتگی مادرزادی مفصل ران
  • پارگی تاندون پشت پا ( تاندون آشیل )
  • پارگی عضلات چرخاننده شانه
  • خونریزی داخلی عضلات
  • تومورها و کیست های بافتهای نرم
  • منیسک های زانو

 

روش های درمان

اگر صدمه دیدید، قطعا می‌خواهید که جراحت را از بین ببرید و فرآیند بهبود را هرچه زودتر آغاز کنید. در طول این فاز از آسیب بافت نرم، هنگامی که ورم کردن، خون آمدن و درد در نقطه اوج خود هستند، شما بیم جراحت بیشتر دارید و تمام تلاش خود را بر روی بیشتر نشدن جراحت فعلی متمرکز می‌کنید.

اولین قدم برای درمان آسیب بافت نرم، عدم انجام دوباره کاری است که حین انجام دادن آن، به این آسیب دچار شده اید.

در گام بعدی، این روش ۴ مرحله را دنبال کنید: استراحت، یخ، کمپرس و افزایش ارتفاع.

استراحت: همه بار های اضافی که بر ساختار ناحیه صدمه دیده وارد می‌شوند را بردارید. از همه حرکاتی که باعث ایجاد درد می‌شوند دوری کنید و به خود اجازه دهید که عضو را بازیابی کنید.

یخ: درد و ورم را به وسیله قراردادن یخ بر روی ناحیه آسیب دیده کاهش دهید. یخ می‌تواند به شکل مکعب یا یخ خرد شده در میان یک حوله باشد؛ یا حتی نخود فرنگی یخ زده – این موارد به صورت بسیار ملایم در کنار قسمت آسیب دیده بدن آب می‌شوند؛ همچنین می‌توانید از بسته های یخ ورزشی استفاده کنید. بیست دقیقه یخ را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و هر دو یا سه ساعت یک بار این کار را تکرار کننید تا زمانی که بهبود را حس کنید.

کمپرس: ناحیه اسیب دیده را به وسیله بانداژ باندپیجی کنید. توجه داشته باشید که بانداژ نباید باعث جمع شدن خون و مانع عبور آن شود یا درد بیشتری را ایجاد کند. این مرحله کمک می‌کند تا ناحیه آسیب دیده را پایدار نگه دارید.
افزایش ارتفاع: برای کاهش درد و ورم، ناحیه صدمه دیده را بالای سطح قلب خود قرار دهید و آن را به وسیله بالش یا زنجیر های جانبی پشتیبانی کنید تا در همان وضعیت باقی بماند.

در طول فاز دردناک آسیب، بسیار مهم است که از بروز صدمه بیشتر به خود جلوگیری کنید: گرما، الکل، دویدن و ماساژ دادن از جمله مواردی است که ممکن است آسیب های بنیادی تری را وارد کند. شما نبایستی جریان خون را خیلی زود افزایش دهید – چرا که تنها باعث افزایش خطر می‌شود. این فاز، در طول هر یک از مراحل آسیب بافت نرم، معمولا حدود یک یا دو روز طول خواهد کشید.

نتیجه گیری

 شایعترین عفونت بافت نرم در بیماران مورد بررسی سلولیت بود و در غالب بیماران با درمان آنتی بیوتیک امپریکال و اقدامات جراحی مورد نیاز پاسخ مناسب و بهبودی حاصل شد. به نظر می رسد استفاده صحیح و به جا از اقدامات تشخیصی مانند رادیوگرافی و سونوگرافی و پرهیز از انجام غیرضروری این موارد و نیز بررسی میکروبیولوژیک دقیقتر در موارد لازم می تواند در بهبود روند تشخیص و درمان  عفونتهای بافت نرم نقش مؤثری ایفا کند. همچنین انجام هرچه سریعتر مشاوره های ارتوپدی و جراحی و عدم تأخیر در انجام اقدامات جراحی مانند درناژ و دبریدمان با توجه به اهمیت آن در عفونت بافت نرم ، در بهبود سریعتر بیماران و کاهش مدت بستری کمک کننده خواهد بود.

کلینیک دکتر فرهنگ نوری مرودشت 

درباره‌ی superuser

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *